(infografic) Fiecare al doilea student străin care învață în Republica Moldova este din România

USM
Foto:Serghei Budici

În prezent, numărul studenților străini care învață în Republica Moldova a ajuns la 5 154 de persoane, în creștere cu 12 % față de anul precedent. Studenții străini reprezintă deja 8,6 % din numărul total de studenți, față de 1 % acum 10 ani, scrie expertul în economie Veaceslav Ioniță pe blogul său ionita.md.

Potrivit acestuia, în Moldova, timp de 13 ani, s-a înregistrat o scădere continuă a numărului de studenți în universități și doar acum doi ani s-a înregistrat o ușoară creștere.

Sursă foto: ionita.md/captură de ecran

Conform informațiilor, creșterea impresionantă a numărului de studenți străini care au decis să învețe în Republica Moldova se datorează în cea mai mare parte studenților din România. În ultimii 10 ani, numărul de studenți din România care au decis să învețe în Republica Moldova a crescut de 75 de ori. De la 36 de studenți anual în 2010/2011 la 2 661 de studenți în 2021/2022.

Altfel, în prezent, studenții din România sunt mai mulți decât restul studenților străini luați împreună. De altfel, studenții din trei țări – România, Israel și India – constituie 85 % din totalul studenților străini care studiază în universitățile din țara noastră.

Mai jos, puteți vedea topul celor cinci țări de unde vin cel mai frecvent studenți de peste hotarele țării ca să învețe în Republica Moldova. 

Sursă foto: ionita.md/captură de ecran

În prezent, Republica Moldova înregistrează o creștere stabilă a numărului de studenți străini care învață la noi și această tendință poate fi una salvatoare pentru învățământul superior din Republica Moldova, afirmă expertul.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine