(doc) Emiterea pașapoartelor se ieftinește cu 200 de lei. Prețul pentru mai multe servicii ASP va fi redus din 1 august

pasaport
Foto:diez.md

Cabinetul de miniștri a aprobat astăzi, 27 iulie, mai multe modificări legate de serviciile oferite de Agenția Servicii Publice. Astfel, prețul mai multor emiteri de documente va mai mic decât până acum.

Mai jos găsiți lista modificărilor aprobate de guvern.

#1. Pentru pașaportul eliberat în termen de 20 de zile lucrătoare se reduce prețul de la 850 de lei până la 650 de lei.

De asemenea, vor mai fi următoarele reduceri pentru eliberarea pașapoartelor:
# de la 1280 de lei la 1240 de lei (în termen de 10 zile lucrătoare);
# de la 1490 de lei la 1430 de lei (în termen de 5 zile lucrătoare);
# de la 2130 de lei la 2080 de lei (în ziua adresării).

#2. Se reduc de circa trei ori tarifele pentru serviciile de confecționare a actelor de identitate pentru refugiați, apatrizi și beneficiarii de protecție umanitară, cu stabilirea acestora la nivelul celor aplicate la eliberarea actelor de identitate cetățenilor Republicii Moldova.

Cei care vor solicita buletinul de identitate în termen de 20 de zile lucrătoare, vor achita 130 de lei, în loc de 350. Serviciile pentru eliberarea actului în 10 zile lucrătoare vor costa 260 de lei, cu 440 de lei mai ieftin decât până în prezent. De asemenea, s-a ieftinit cu 660 de ei eliberarea documentului în 5 zile lucrătoare, tariful constituind 390 de lei. Cei care solicită eliberarea actului de identitate  în termen de o zi,  vor achita 520 de lei, în loc de 1 400, iar pentru eliberarea documentului în ziua adresării, cetățenii vor plăti 650 de lei, și nu 1 750, cum era până în prezent.

#3. Se reduc cu 20 % tarifele pentru serviciile de eliberare a extraselor din resursele informaționale ale Agenției Servicii Publice, sub formă de document electronic, comandate prin intermediul unor aplicații web.

#4. Furnizarea reprezentanților mass-media a informației din resursele informaționale de stat deținute de Agenția Servicii Publice, sub formă de document electronic, se va face gratuit.

#5. Acordarea, în mod gratuit, a serviciilor din domeniul cercetărilor tehnicoștiințifice ale portretului (verificarea persoanei după imaginea facială) la solicitarea Ministerului Afacerilor Interne, a Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene, a organelor procuraturii, a Serviciului de Informații și Securitate și a Centrului Național Anticorupție.

#6. Acordarea, cu titlu gratuit, a serviciilor de radiere a interdicțiilor în registrul bunurilor imobile, aplicate în temeiul legii din oficiu de către registrator.

#7. Serviciile de examinare a cererii pentru autorizarea emigrării minorului împreună cu cel puțin un părinte se vor presta gratuit, iar termenul acestora a fost redus de la trei luni la o lună.

#8. Vor fi ajustate tarifele la serviciile de confecționare și eliberare a plăcilor de înmatriculare cu simboluri solicitate și de implementare a serviciilor de confecționare a plăcilor de înmatriculare care conțin simboluri solicitate pentru tractoare și pentru remorcile tractoarelor.

Modificările vor intra în vigoare de la 1 august, curent. Întregul document aprobat îl puteți consulta mai jos.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Elena Baranov
Comentarii
  • Știri pentru tine