Campanie MAI. Mărturisirile unei doamne refugiate: „Nicolaev era o regiune bombardată în fiecare zi”

MAI
Foto:MAI

În contextul războiul din țara vecină, Ministerul Afacerilor Interne continuă să elaboreze materiale informative despre refugiații din Ucraina, cu scopul de a prezenta istoriile oamenilor care nu au rămas indiferenți în fața tragediilor întâmplate și care au dat dovadă de solidaritate cu poporul ucrainean.

Una dintre refugiatele din Ucraina nu a crezut niciodată că viața ei va arăta așa. Aceasta relatează că, într-o dimineață, la ora 5.0, o unitate militară a explodat. „În această dimineață neagră foarte mulți oameni au murit… și mai mulți au fost răniți. Mai multe sate din Nicolaev – o regiune bombardată în fiecare zi, au fost șterse de pe fața Pământului, își aduce aminte ea.

După două săptămâni de bombardament, doamna a ajuns la frontieră cu o foarte mare dificultate. Aceasta, ca și mulți alți refugiați, nu știa ce o să facă mai departe, nu știa încotro se îndreaptă și unde o să ajungă în final. Ea s-a decis foarte greu să-și părăsească locul natal, știind că lasă în urmă sute de oameni nevinovați. După ce a ajuns în siguranță în Moldova, femeia și-a exprimat recunoștința pentru tot ajutorul acordat.

Campania de conținut este realizată de către Ministerul Afacerilor Interne, menită să sporească solidaritatea cu refugiații din Ucraina.

Taguri: ##CampanieMAI
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine