(foto) Parlamentul organizează Ziua uşilor deschise

1512512_708351719189935_936237696_n
Foto:Sala de şedinţe a Parlamentului. PC: Facebook.com/RepublicaMoldovaUE

Parlamentul Republicii Moldova organizează în premieră Ziua ușilor deschise, sâmbătă, 15 februarie. Vizitatorii vor avea acces liber în clădirea renovată a Parlamentului între orele 10.00 – 17.00. Traseul de vizitare va cuprinde sala de ședințe a Parlamentului, sala de conferințe și spațiile renovate din blocul G.

Potrivit programului, vizitatorii vor putea admira expoziția de fotografii „Parlamentul în imagini”, precum și o expoziție de documente de arhivă și publicații ale Parlamentului. De asemenea, va fi organizată o ședință foto cu deputații prezenți la eveniment. Cu ocazia Zilei ușilor deschise, vizitatorii vor avea posibilitatea să lase un mesaj pentru parlamentari în Cartea de sugestii și să-și exprime așteptările în legătură cu activitatea Parlamentului.

Începând cu ora 10.00, Președintele Parlamentului Igor Corman și vicepreședinții Legislativului îi vor însoți pe vizitatori timp de o oră.

„Parlamentul își deschide ușile în premieră pentru toți cei care doresc să cunoască în detalii activitatea parlamentară. Instituția legislativă își propune ca acest eveniment să devină o tradiție și să fie organizat de două ori pe an, la începutul fiecărei sesiuni parlamentare. Sper ca sâmbătă să vină cât mai mulți vizitatori”, a menționat Președintele Parlamentului Igor Corman.

Vizitatorii vor fi asistați de funcționari ai Secretariatului Parlamentului, care le vor oferi informații tuturor celor interesați despre activitatea legislativă. Fluxul de public va fi continuu, fiind formate grupuri la interval de o oră.

Vizitatorii sunt așteptați pe data de 15 februarie, începând cu ora 09.30, la intrarea principală în clădirea Parlamentului (bd Ștefan cel Mare și Sfânt nr. 105), fiind rugați să aibă la ei un act de identitate.

Reamintim că reparația sediului Parlamentului, devastat în urma protestelor din 7 aprilie 2009, a fost finalizată parțial. Mobilierul din sala de ședințe, făcut din lemn masiv, este adus din România, pe când mobila din celelalte birouri este produsă de o firmă autohtonă. Scaunele sunt din piele naturală.

Pentru refacerea sediului Parlamentului au fost cheltuiți circa 325 de milioane de lei. Reparația sediului a început în 2009, dar au fost oprite un an mai târziu din lipsă de bani. Lucrările au fost reluate în 2012.

 

Sala de şedinţe a Parlamentului. PC: Facebook.com/RepublicaMoldovaUE
Sala de şedinţe a Parlamentului. PC: Facebook.com/RepublicaMoldovaUE
Sala de şedinţe a Parlamentului. PC: Facebook.com/RepublicaMoldovaUE
Sala de şedinţe a Parlamentului. PC: Facebook.com/RepublicaMoldovaUE
Sala de şedinţe a Parlamentului.
Sala de şedinţe a Parlamentului.
O sală de ședințe a fracțiunilor
O sală de ședințe a fracțiunilor

Aici puteți vedea mai multe imagini cum arată clădirea renovată a Parlamentului.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *