(foto) NASA a publicat prima fotografie color a universului făcută de telescopul spațial „James Webb”

univers
Foto:NASA

Agenția Spațială Națională a SUA (NASA) a publicat cea mai clară și mai detaliată imagine în infraroșu a universului îndepărtat. Aceasta a fost realizată de telescopul spațial James Webb, care a fost lansat în decembrie anul trecut. 

Fotografia constă din mai multe imagini realizate de camera în infraroșu a telescopului NIRCam pe parcursul a 12 ore și jumătate. 

„Imaginea ilustrează clusterul de galaxii SMACS 0723 așa cum a apărut acum 4,6 miliarde de ani. Masa combinată a acestui grup de galaxii acționează ca o lentilă gravitațională, mărind galaxiile mult mai îndepărtate din spatele lui. NIRCam de la Webb a focusat aceste galaxii ceea ce a permis determinarea faptului că au structuri minuscule, slabe, care nu au fost niciodată observate până acum, inclusiv grupuri de stele și caracteristici difuze. Cercetătorii vor începe curând să afle mai multe despre masele, vârstele, istoria și compoziția galaxiilor, pe măsură ce Webb le caută pe cele mai vechi din univers”, este precizat pe site-ul oficial NASA. 

NASA
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine