(foto) Case rurale, moară de vânt și cea mai mare vinărie din lume. Ce locații poți vizita în comuna Mileștii Mici

mileștii mici
Foto:Facebook/NeamPornit

Campania #NeamPornit continuă să ne facă cunoștință cu locurile frumoase din Republica Moldova. Astfel, ești invitat(ă) să descoperi locațiile turistice din comuna Mileștii Mici, raionul Ialoveni. Localitatea se află la doar 20 km distanță de Chișinău și este faimoasă, în special, pentru colecțiile de vinuri.

La Mileștii Mici vei găsi cea mai mare vinărie din lume conform Guiness Book. Comuna Mileștii Mici însă nu se definește doar prin vin, galerii subterane, cultură dar și prin oameni harnici, gospodari, grijulii și ospitalieri.

Foto: milestii-mici.md

Principalele puncte de atracție ale localității Mileștii Mici, sunt vinăriile, monumentele de istorie și arhitectură. Traseul turistic este completat cu servicii variate, oferite de către pensiunile turistice, precum activități agricole, ateliere la care se pot implica turiștii dar și bucatele tradiționale pregătite de gospodarii satului.

Locații pe care să le vizitezi la Mileștii Mici

# Agrici Wine: în familia Agrici, vinul nu a fost niciodată o simplă băutură, ci o pasiune din care s-a născut o afacere de succes și, în cele din urmă, s-a transformat într-un mod de viață. Vinurile lor evidențiază caracterul regiunii vitivinicole Codru, ce cuprinde cinci vinuri cu indicație geografică protejată, lansând recent un nou vin Signature, creat din cupaje artizanale din soiuri de struguri locale și internaționale. Vinăria Agrici este locul perfect pentru a savura vinuri artizanale create de două generații de vinificatori ai familiei.

Foto: agrici.wine

# Casa rurală „Beciul Vechi”. Soții Gavrilan, Mihai și Ecaterina, au transformat casa părintească în Casă rurală pentru turiști. Locația turistică pune la dispoziție o varietate de bucate tradiționale, vinuri alese de excepție, iar în sala de degustare veți descoperi un adevărat muzeu etnografic.

Foto: Asociația Băștinașilor din Mileștii Mici

# Casa rurală „Elena-Tudor”. Gospodăria familiei Castraveț, este aşezată în apropierea unei mici pădurici, de unde se deschide frumoasa privelişte spre vatra satului. Casa este amenajată pentru primirea turiştilor solitari sau familii, iar copiii au unde se zbengui în grădină sau prin ponoare. Farmecul locului este întregit de Crucea din lemn amplasată mai la deal de casă, care este iluminată noaptea.

# Moara de vânt din Mileștii Mici a fost construită acum un secol de către un localnic, se presupune ca ar fi din 1893. Ultimii saci de grâu au fost măcinați aici acum 40 de ani. De atunci, moara nu mai funcționează. Moara urmează a fi renovată pentru intra circuitul turistic.

Foto: Agenția de Inspectare și Restaurare a Monumentelor din Republica Moldova

Pentru mai multe detalii despre obiectivele turistice de la Mileștii Mici poți vizita această pagina de Facebook.

Articolul respectiv face parte din Campania #NeamPornit, lansată de Agenția de Investiții destinată promovării și susținerii produsului turistic național. Pentru noi experiențe și aventuri accesați acest link.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine