În ce localități din Moldova vor avea loc proiecțiile peliculelor din cadrul Caravanei filmelor pentru drepturile omului 2022

vocea lilianei
Foto:Vocea Lilianei

Oficiul Consiliul Europei la Chișinău, în parteneriat cu Telefilm Chișinău organizează în săptămâna 11-17 iulie 2022 Caravana Filmelor Documentare pentru Drepturile Omului.

Pe parcursul unei săptămâni vor fi proiectate 6 filme documentare de lung și scurt metraj pe subiecte sociale și drepturile omului în 5 locații diferite, acoperind nordul, sudul și centrul țării.

11 iulie – Crăsnășeni, Telenesti, tabăra de vară „Crăsnășeni”: vor fi proiectate 3 filme de scurt metraj „DisarmoNica”, „Orgada casei mele” și „Cerul fără stele”

12 iulie – Fălești: lungmetrajul “Eva noastră”

14 iulie – Penintenciarul de la Rusca : lungmetrajul „Vocea LIlianei”

15 iulie- Cahul, Sanatoriu ” Nufărul alb”: lungmetrajul „Teatrul mare din Soroca”

17 iulie- satul Sărățica Nouă, raionul Leova (satul de baștină a eroinei principale): lungmetrajul „ Vocea Lilianei”

Caravana Filmelor Documentare pentru Drepturile Omului are loc în contextul Săptămânii Cosiliului Europei în Republica Moldova, când țara noastră marchează cea de-a 27-a aniversare de la aderarea sa la Consiliul Europei.

Consiliul Europei este cea mai mare organizație din Europa privind drepturile omului. Acesta cuprinde 46 de state membre, inclusiv toate statele membre ale Uniunii Europene. De la aderarea Republicii Moldova la Consiliul Europei din data de 13 iulie 1995, Organizația a susținut Moldova în îndeplinirea obligațiilor sale statutare și a angajamentelor specifice pentru consolidarea democrației, a drepturilor omului și a statului de drept.

Proiectul Consiliului Europei la Chișinău „Susținerea pluralismului media și a libertății de exprimare în Republica Moldova” a susținut Telefilm-Chișinău și zeci de cineaștii debutanți la realizarea documentarelor de lung și scurt metraj, care abordează un șir de subiecte sociale relevante pentru Republica Moldova

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine