(foto) Micro-case construite special pentru studenții unei universități din Suedia

casa1
Foto:PC: Apropo.ro

Un campus universitar din Suedia a cumpărat 22 de locuinţe economice şi inteligente care măsoară doar 10 metri pătraţi.

Un campus universitar din Suedia a cumpărat 22 de locuinţe economice şi inteligente care măsoară doar 10 metri pătraţi, dar au tot ce îi trebuie unui student. Superbele case din lemn concepute de compania de arhitectură Tengbom i-au convins pe administratorii Universităţii din Lund, care au cumpărat primele 22 de unităţi produse, relevă Apropo.ro.

La parter, casa are bucătărie, baie, loc pentru studiu şi diverse spaţii de depozitare. Mini-mansarda este ocupată de un mic dormitor. Bucătăra este dotată cu chiuvetă, plită vitroceramică cu două ochiuri, dulapuri şi rafturi de depozitare. Baia minusculă este dotată cu WC, lavoar şi duş turcesc, iar uşa acestei încăperi este glisantă, pentru a economisi spaţiu.

Pe peretele opus bucătăriei se află locul pentru servit masa, iar faţă în faţă cu baia se află spaţiul destinat studiului. Dormitorul se rezumă la un simplu pat suspendat, proiectat sub tavan, chiar deasupra biroului. Accesul la mini mansardă se face cu ajutorul unor trepte care au şi funcţie de rafturi decorative, integrate în perete.

Când vor locui în aceste căsuţe, studenţii vor plăti chirie cu 50% mai mică.

 

casa2

casa3

casa5

casa6

casa7

casa8

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *