(foto) Promoția 2022 de la ASEM și-a primit diplomele. Cine sunt cele mai bune studente și cei mai buni studenți

foto
Foto:Facebook/Academia de Studii Economice din Moldova

Absolvirea este momentul mult așteptat la care se gândește fiecare student ajuns în ultimul an de studii, iar ceremonia de înmânare a diplomelor este echivalentă cu o adevărată sărbătoare. Astfel, și absolvenții Academiei de Studii Economice a Moldovei (ASEM) ciclul I, licență, promoția 2022, au devenit, pe 4 iulie, absolvenți cu acte în regulă, primindu-și diplomele de licență în domeniul ales. Totodată, au fost premiați și cei mai buni studenți și cele mai bune studente, numele cărora care au fost înscrise în cartea ASEM.

Evenimentul a debutat cu tradiția ASEM de a înmâna diplomele către 10 cele/cel mai bune/buni studente și studenți. Acestea/aceștia au dat dovadă pe tot parcursul studențesc nu doar de o reușită academică bună, dar au reușit și să participe la mai multe activități curriculare și extracurriculare, au făcut voluntariat, au participat la mobilizări studențești peste hotare și au publicat articole științifice. Cei care s-au învrednicit cu acest titlu au fost:
1. Mădălina-Mirela Brăileanu – Facultatea Business și Administrarea Afacerilor, specialitatea Business și
Administrare;
2. Simona Tabuncic – Facultatea Business și Administrarea Afacerilor, specialitatea Marketing și Logistică;
3. Victor Danila – Facultatea Economie Generală și Drept, specialitatea Drept;
4. Veronica Patrașco – Facultatea Economie Generală și Drept, specialitatea Drept;
5. Luminița Grecu – Facultatea Finanțe, specialitatea Finanțe și Bănci;
6. Corina Bîrsa – Facultatea Finanțe, specialitatea Finanțe și Bănci;
7. Inesa Osedlov – Facultatea Contabilitate, specialitatea Contabilitate;
8. Aurelia Cucu – Facultatea Contabilitate, specialitatea Contabilitate;
9. Cristina Tomșa – Facultatea Relații Economice Internaționale, specialitatea Economie Mondială și Relații Economice Internaționale;
10. Arina Secrieri – Facultatea Tehnologii Informaționale și Statistică Economică, specialitatea Informatică
Aplicată.

Sursă foto: Facebook/Academia de Studii Economice a Moldovei

Absolvenții au fost foarte încântați și și-au primit cu mândrie diplomele de licență, fiind rodul muncii lor timp de mai mulți ani.

Simona Tabuncic, absolventa Facultății de Bussines și Administare: „Cei trei ani de studii de licență la ASEM m-au învățat responsabilitatea. E un angajament pe care mi l-am făcut mie: să învăț continuu, să mă inspir de la oamenii ce îi întâlnesc, să pun în practică cele studiate și să nu fac lucrurile pentru bifă.

Mă bucur că am avut la ASEM profesori deschiși care, pe lângă materialul de curs, m-au învățat că anii de universitate nu sunt doar despre lecții în auditorii. Sunt recunoscătoare pentru oportunitatea de a trăi experiența unei mobilități academice Erasmus în Ludwigshafen, Germania. Mulțumesc Asociației pentru Dezvoltare Creativă și redacției Ziarului de Gardă că nu m-au lăsat să mă plictisesc după orele de la universitate”, ne-a povestit absolventa.

Moldovanu Mihaela, absolventa Facultății de Economie Generală și Drept: „Recent, am absolvit Academia de Studii Economice din Moldova, Facultatea de Economie Generală și Drept. Vreau să spun că perioada de studenție a fost una deosebită, total diferită de cea din liceu. Un lucru important de menționat – primul semestrul a fost cel mai stresant pentru mine, fiind acea perioadă de adaptare la cerințele universității.

Cei trei ani au fost marcați de o groază de emoții. În această perioadă, pe lângă programul de studii, am participat la evenimente, am scris articole pentru simpozioanele organizate de către universitate pentru a mă simți cu adevărat o studentă responsabilă. Am rămas mulțumită de atitudinea profesorilor pe care i-am întâlnit, această perioadă a fost una frumoasă inclusiv datorită lor”, a concluzionat absolventa.

Ministrul educației și cercetării, Anatolie Topală, prezent la eveniment, a ținut să sublinieze încă odată că studenții au reușit să-și demonstreze calități importante precum responsabilitatea, curiozitatea și exigența, iar întreaga țară se mândrește cu ei.

„Mă bucur să văd unită comunitatea academică în dorința de a oferi studii excelente, competitive, încredere într-un viitor luminos, în aspirația de dezvoltare a republicii, de asigurare a întreprinderilor din sectoarele economiei naționale cu personal calificat. Suntem mândri de dumneavoastră. Sunteți o generație care, pe lângă studii excelente, are o poziție de viață proactivă și se implică creativ în viața socială. Suntem mândri pentru succesele voastre, dar, mai ales, pentru că ați reușit să demonstrați înaltă responsabilitate, sârguință, curiozitate, cunoștințe excelențe în domeniile în care ați ales să vă realizați profesional”, a concluzionat acesta.

Această imagine are atributul alt gol; numele fișierului este foto2-2-620x413.jpg
Sursă foto: Facebook/Academia de Studii Economice a Moldovei

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine