Best of: lista companiilor care îți oferă experiența unui zbor cu balonul cu aer cald

balon cu aer cald
Foto:Foto: azentatravel.com

Vrei să vezi cum arată Moldova de la înălțime? Atunci un zbor cu balonul cu aer cald este exact ceea ce îți trebuie. Emoții, natură și răcoarea vântului. Toate astea îți vor face mica aventură într-un moment unic și memorabil. La moment, în Republica Moldova activează patru companii care operează acest tip de zbor, iar noi am decis să-ți ușurăm căutarea și le-am adunat pe toate într-un singur material.

Mai jos, găsiți denumirea companiei, datele de contact și prețul unei călătorii.

#1. Aerobis

Aerobis/Facebook

# Link la site-ul companiei.

# Numărul de contact: 0696 00 999.

# Costul unui zbor variază în funcție de numărul pasagerilor: de la 99 de euro (o singură persoană) până la 350 de euro (până la patru persoane).

#2. Zbor cu Balonul

Zbor cu Balonul/ Facebook

# Link la site-ul companiei.

# Numărul de contact: 069 601 000.

# Costul unui zbor variază în funcție de numărul pasagerilor: de la 99 de euro (o singură persoană) până la 400 de euro (până la patru persoane).

#3. Balon Moldova

balonmoldova.com

# Link la site-ul companiei.

# Numărul de contact: 0698 22 005.

# Costul unui zbor variază în funcție de numărul pasagerilor: de la 100 de euro (o singură persoană) până la 350 de euro (până la patru persoane).

#4. Aerolux

Aerolux/Facebook

# Link la site-ul companiei.

# Numărul de contact:  079 331 329.

# Costul unui zbor variază în funcție de numărul pasagerilor: zbor cu balonul în forma de inima – 450 de euro pentru două persoane, zbor privat pentru două persoane cu balonul clasic – 349 de euro, zbor pentru trei persoane – 400 de euro și pentru patru persoane – 400 de euro.

*Reprezentanții companiei Aerolux au menționat că la ei greutatea balonului este până la 500 de kg pentru ca dețin cel mare balonul din Moldova.

Ce mai trebuie să știți despre această experiență:
# Piloții sunt licențiați;
# Durata medie a călătoriei este de o oră jumătate;
# Viteza maximală pe orizontală este de 15 km/h;
# Persoanele care urcă la bord sunt asigurate medical;
# Balonul cu Aer Cald suportă la bord 300 de kg.

Balonul cu aer cald se înalță, de obicei, între 60 și 3 000 de metri, poate zbura puțin peste vârful copacilor sau, în cazuri excepționale, până la 2 400 de metri. De regulă, piloții din Moldova zboară la o înălțime de până la 1 000 de metri. Ținând cont că balonul zboară cu viteza vântului, distanța parcursă va depinde de aceasta. De exemplu, într-o oră de zbor cu viteza vântului de 3 m/s, distanța parcursă va fi de aproximativ 11 km.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine