Dr. Luke – omul responsabil de cele mai mari hituri ale culturii pop

collageé
Foto:Colaj #diez

În 2013, au fost trei cântece dominate în topurile muzicii pop: ”Wrecking Ball” de Miley Cyrus, ”Roar” de la Katy Perry și ”Timber” de la Pitbull și Ke$ha. Aceste piese au fost toate hituri uriașe, iar pe lângă asta mai au un lucru în comun: au fost scrise de același om.

Dr. Luke, cu numele lui adevărat Lukasz Sebastian “Luke” Gottwald, este, fără îndoială, cel mai mare compozitor pop a timpului nostru. În onoarea de anului său epic, PolicyMic a creat un top cu cele mai mari hituri produse de el.

PC: eonline.com
PC: eonline.com

#9 ”Since U Beeb Gone” de Kelly Clarkson (2004)

Dr. Luke a scris piesa mai întâi pentru P!nk, după care Hillary Duff. Din fericire piesa a nimeri la Kelly, care de mai mult timp își dorea o notă de rockeriță în cariera ei. Astfel piesa a devenit imnul celor care treceau printr-o perioadă grea de despărțire.

 #8 ”U+Ur Hand” de P!nk (2006)

Piesa cu siguranță care a caracterizat cel mai bine mijlocul carierei interpretei. Sunete agresive de tobe, chitara AC/DC și stilul furios a lui P!nk, în 2006 aveau un mesaj pentru toată lumea: păzea!

#7 ”Hon N Cold” de Katy Perry (2008)

Tot ce este legat de această piesă demonstrează talentul lui Dr. Luke sau din contra criza culturală prin care trece generația noastră, deoarece Katy Perry în 2008 a cucerit toate topurile posibile și imposibile. Melodia a devenit atât de populară încât criticii spun că chiar dacă ar fi răsunat în 1959, oricum rămânea în top.

#6 ”Party in the U.S.A” de Miley Cirus (2009)

Deci primul care ”a stricat” imaginea lui Miley Cirus a fost Dr. Luke. Cel care a început trecerea de la Hannah Montana la Miley pe care o știm noi acum a fost chiar el.

#5 ”Where Have You Been” de Rihanna (2011)

Și aici Dr. Luke nu a depus prea mult efort, deoarece hiturile tot apar și apar la fabrica lui muzicală, doar că de data aceasta, el a hotărât să folosească vocea Rihannei pentru muzica din cluburi, iar rezultatul nu s-a lăsat mult așteptat.

#4 ”Primadonna” de Marina and the Diamonds (2012)

În aceasta lucrare Marina a vrut să ridiculizeze cultura care domină acum Los Angeles, dar de ce să fim modești, o bună parte din populația globului (”I know I’ve got a big ego … fill up the void with celluloid.”) Chiar dacă piesa ar fi fost mai potrivită pentru Madonna, cu toate modificările electronice, Marina a devenit singură o prințesă a lumii pop.

#3 ”Wrecking ball” de Miley Cirus (2013)

Așa cum se întâmplă deseori în lumea noastră efemeră și de cele mai multe ori virtuală, toată atenția a fost orientată nu în direcția corectă. Toată lumea din China până satul Jora de Sus au discutat despre videoclipul oficial a lui Miley. De aceea am ales pentru articol varianta acustică de la SNL, ca să puteți audia frumoasă interpretare făcută de Cirus. Fata totuși are talent, și asta o poate spune chiar Dr. Luke.

#2 ”Roar” de Katy Perry (2013)

Nu a fost hit mai puternic pentru Perry anul trecut decât acela în care strigă ca un tigru prin junglă. Dr. Luke a avut și pentru asta versurile perfecte.

#1 ”Timber” de Pitbull și Ke$ha

Mă rog cu topurile americane nu prea te poți lupta, orice aberație are șansa să devină hit. Nu punem sub semn de întrebare talentul lui Dr. Luke, dar Pitbull și muzică country? Muzică country și Pitbull în costume la patru ace? Asta da combinație fatală!

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autor:Nata Andreev
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *