(foto, video) În raionul Ungheni urmează a fi construită o biserică ortodoxă în stil contemporan

ipiccy_image (8)
Foto:Foto: colaj diez.md

În Cornești, raionul Ungheni ar putea fi realizată o biserică ortodoxă într-un stil estetic contemporan. Conceptul acestui lăcaș cult a fost propus de către biroul de arhitectură și design AB+Partners.

Potrivit biroului, structura bisericii va fi plină de simbolism. Lăcașul va fi înconjurat de 12 diafragme – cifră care nu a fost aleasă întâmplător. Aceasta semnifică puterea divină și sfânta taină, iar apariția ei este adesea observată în conceptele religioase importante din Cartea Sfântă.

„Am abordat provocarea prin prisma filosofică a spațiului, urmând canoanele religioase. Structura respectă toate părțile componente ale bisericii ortodoxe, dar și orientarea față de punctele cardinale pentru a asigura fluxul spiritual. Am creat un lăcaș definit de linii drepte și geometrie regulată, incluzând o cupolă ca element definitoriu, ce încadrează structura în albia confesiunii. În același timp, am oferit o reinterpretare a picturii murale. Dacă, în mod tradițional, spațiului nostru îi este caracteristică prezența acestora în interior, proiectul nostru presupune și ilustrarea unor scene biblice pe fațadă”, au specificat reprezentanții biroului de arhitectură și design.

De asemenea, aceștia doresc să reinventeze modul în care poate arăta o biserică ortodoxă. Aceasta va reprezenta o nouă viziune în crearea unui landmark reprezentativ care va deveni o destinație turistică pentru vizitatorii locali, dar și de peste hotarele țării.

Mai jos, vedeți proiecția video grafică a acestei construcții.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine