(foto) Cele mai mici capitale din întreaga lume. Ce populație au și unde sunt localizate

ipiccy_image (5)
Foto:Foto: colaj diez.md

Dacă crezi că Republica Moldova este o țară mică, ce are o capitală și mai mică, atunci vei fi uimit(ă) să afli că nu este chiar așa. În această lume există cel puțin cinci capitale care sunt de zeci de ori mai mici decât Chișinăul (după populație, infrastructură sau suprafață).

Mai jos, citiți mai multe detalii despre cele cinci orașe.

#1. Ngerulmud, Insula Palau.

Ngerulmud este capitala națiunii insulare Palau din Oceanul Pacific. Aceasta este situată în statul Melekeok și este unul dintre cele mai puțin populate orașe capitale din lume, cu o populație estimată la doar 390 de locuitori. Inițial, capitala Palau a fost Koror, dar în 1986, au început planurile de mutare a birourilor guvernamentale în Ngerulmud și în 2006, capitala a fost mutată oficial la Ngerulmud, odată cu deschiderea complexului capitalei. Aceasta rămâne în mare parte nelocuită și este descrisă ca o capitală unică datorită populației reduse și a activității minime.

vdio.com

#2. Vatican.

Acesta ocupă o suprafață de numai 0,17 mile pătrate, fapt ce îl face și cel mai mic stat din lume după suprafața terestră. Populația orașului este estimată la 1 000 de locuitori, formată în principal din călugărițe și preoți. Localitatea a fost recunoscută oficial drept orașul Vatican începând cu 1929. Acesta găzduiește câteva puncte turistice celebre, cum ar fi Bazilica Sf. Petru, cunoscută și cu numele de Bazilica Papală Sf. Petru din Vatican, Capela Sixtină cunoscută inițială drept Capela Magna și Muzeul Vaticanului.

life.ro

#3. Yaren, Insula Nauru.

Yaren este recunoscut drept capitala națiunii Nauru din Pacific. Acesta este destul de mic și nedezvoltat încât cu greu este socotit drept oraș. Yaren este clasificat ca un district care a fost înființat în 1968 și care acoperă o suprafață de 0,6 mile pătrate. Acesta găzduiește aproximativ 800 de rezidenți. Yaren deține parlamentul din Nauru, o secție de pompieri, o secție de poliție, un stadion național, birouri guvernamentale, ambasada Taiwanului, Biroul Înaltului Comisar al Australiei și Aeroportul Internațional din Nauru.

vdio.com

#4. Funafuti, Insula Tuvalu.

Funafuti este capitala statului insular Tuvalu. Acesta este cel mai mare oraș din Tuvalu și, de asemenea, cea mai mare lagună a națiunii. Orașul găzduiește mai mult de jumătate dintre locuitorii din Tuvalu, cu o populație estimată la 6 000 de persoane. Acesta se află pe o suprafață de 0,9 mile pătrate și găzduiește birouri guvernamentale și clădiri proeminente precum parlamentul, Înalta Curte din Tuvalu, Spitalul Național și Aeroportul Internațional din Tuvalu.

sworld.co.uk

#5. San Marino, Italia.

Orașul San Marino este capitala națiunii europene San Marino. Capitala ocupă o suprafață de 2,74 mile pătrate și găzduiește puțin mai mult de 4 000 de locuitori. Unele dintre locurile turistice proeminente din capitală includ Basilica di San Marino, Piazza del Titano, Palazzo dei Capitani și Mănăstirea Santa Clara. Orașul San Marino este un magnet turistic care este vizitat anual de peste trei milioane de vizitatori.

avvenire.it
captură de ecran

Sursă: worldatlas.com

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine