Universitatea #diez. „Vom evolua la Katlan Fesztival.” Mircea-Florin Sandu, despre studiile în Ungaria și despre lansarea unui brand de muzică electronică la Budapesta

tehno

Curiozitatea de a explora noi orizonturi este caracteristică naturii umane. Mircea-Florin Sandu este un tânăr din Moldova interesat de extinderea propriilor orizonturi prin intermediul artei. Tânărul, în prezent, este student la Universitatea de Business din Budapesta BBS, iar între timp nu pierde nicio oportunitate de dezvoltare profesională în cariera sa muzicală. Tânărul a dezvoltat un brand de muzică electronică, pe care activ îl promovează pe piața maghiară.

Mircea-Florin a ajuns să învețe la Budapesta, fiind în căutarea unei experiențe internaționale de studii. „În 2018, eram în ultimul an de liceu la IP LTPA «Mihail Berezovschi» și am dorit mult să am o experiență universitară în afara Republicii Moldova, fiindcă am realizat că, urmând să revin acasă, acea experiență și interacțiune cu oameni de cultură diferită mă va ajuta mult în cariera mea profesională. Respectiv, am început să caut oportunități în diferite țări unde studiile vor putea să-mi fie finanțate.” Deși a primit mai multe refuzuri din Abu Dhabi, Riga și Lituania, tânărul nu a renunțat la visul său. În cele din urmă, s-a mai deschis o ușă, tânărul a fost acceptat la studii în Ungaria. Studentul ne spune că decizia a fost una rapidă, dar chibzuită.

Sursă foto: Mircea-Florin Sandu/arhivă personală

Moldoveanul studiază management și business internațional, iar experiența de antreprenoriat pe care o are îl ajută enorm. „Studiile mă vor ajuta să mă dezvolt. Am ales BBS, deoarece, în urma informării, am înțeles că este o universitate cu profesori competenți, cu niște cursuri utile și oferă oportunitatea studiilor în limba engleză, ceea ce era o prioritate pentru mine.”

Sursă foto: Mircea-Florin Sandu/arhivă personală

Locul II la un concurs de simulare de afaceri

Cele mai valoroase experiențe universitare, de regulă, sunt cele din care avem multe de învățat. „Recent, am participat la o competiție organizată de SAP ERPsimLab în comun acord cu mai multe universități de business din Europa, unde șapte echipe din diferite universități au concurat într-o simulare de business pe platforma SAP. Fiecare echipă reprezenta o companie care vinde aceeași gamă de produse și care luau decizii pentru a dezvolta afacerea și pentru a crește evaluarea companiei. Eu am fost responsabil de marketing și de stabilirea prețurilor. Lucrând în timp real și luând decizii eficiente pentru dezvoltarea companiei, am înțeles cum lucrează un business și consider aceasta una dintre cele mai bune experiențe universitare, cu atât mai mult că am și luat locul II.”

Memphis – stil minimal și house 

Ideea de a lansa un brand de muzică se cocea în viziunile lui Mircea-Florin de ceva timp. Definitivarea conceptului, studierea pieței și stabilirea conexiunilor necesare au durat trei ani.

„În 2021, un prieten de origine egipteană a venit cu propunerea să organizăm petreceri promovând istoria și cultura Egiptului. Am acceptat ideea, am decis să investesc și ulterior am devenit parteneri. Memphis este un concept care promovează stilul minimal și house prin prisma culturii Egiptului antic. Fiecare eveniment își are istoria sa, propriile decorațiuni și atitudinea respectivă.”

Sursă foto: Mircea-Florin Sandu/arhivă personală

Deși pe piața muzicii electronice din Ungaria este foarte multă concurență sănătoasă, acest lucru nu diminuează dorința de ascensiune a lui Mircea-Florin. „A fost dificil, la etapa inițială, să ne poziționăm pe piața maghiară. E destul de greu, fiind internațional, să negociezi parteneriate cu mai multe cluburi și cu alți prestatori locali, dar nouă ne plac provocările și le acceptăm cu drag.”


„Am fost invitați să participăm la Katlan Fesztival din Ungaria”

Numărul mare de provocări este balansat de cel al oportunităților. Mircea-Florin cu mândrie spune despre faptul că în primul an de activitate sunt invitați drept host la scena de house la unul dintre cele mai mari festivaluri de muzică electronică din Ungaria, Katlan Fesztival, care va avea loc în iulie. „Când vin asemenea oferte mi se face pielea găină și acestea sunt experiențe pe care le consider eu frumoase. De asemenea, la fiecare eveniment invităm DJ populari și cunoscuți în acest stil de muzică. Spre exemplu, am invitat DJ din România, Marea Britanie, Franța, Regatul Țărilor de Jos. Sunt bucuros că putem arăta publicului muzica pe care o considerăm noi unică, deoarece fiecare artist își are producția muzicală proprie.”

Sursă foto: Mircea-Florin Sandu/arhivă personală

Publicul maghiar s-a arătat foarte deschis, iar la primul eveniment de lansare a brandului au participat peste 350 de persoane. „Am fost impresionat că am câștigat din primul eveniment, am reușit să atragem atenția publicului local și să ieșim într-un plus financiar. Sunt foarte mulțumit de fiecare dată când aud că avem audiență care vine special pentru eveniment din Croația, Franța, Germania, România, Italia etc. Sunt emoții de nedescris pentru mine că lumea cunoaște despre noi în afara Ungariei, iar în prezent ne gândim la extindere pe piața internațională.”

Tânărul menționează că cel mai de amploare eveniment pe care l-au organizat a fost în martie, iar capacitatea maximă a clubului era de 500 de persoane. „Un alt eveniment important a fost pe 25 iunie, iar capacitatea teritoriului este de 800 de oameni.”

Sursă foto: Mircea-Florin Sandu/arhivă personală

Studiile și propriul brand

Mircea-Florin afirmă că studiile pe care le face îl ajută enorm în gestionarea brandului lansat. „Disciplina despre tehnicile de negociere mă ajută să stabilesc prețul artiștilor pe care doresc să-i invit atunci când vorbesc cu agenții sau cu proprietarii cluburilor, atunci când vrem să organizăm un eveniment. Managementul organizațional m-a făcut să înțeleg că fiecare persoană își are responsabilitățile sale, astfel, deși nu sunt mulți angajați la Memphis, deja avem o structură de colaborare. Un alt curs foarte util este cel de contabilitate, care m-a învățat cum să repartizez corect și eficient bugetul, deoarece fiecare eveniment are un buget aparte pentru marketing, DJ, artiști vizuali, sistemul de muzică, decorațiuni, fotografi etc.”

Sursă foto: Mircea-Florin Sandu/arhivă personală
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine