Ambasada Britanică vă invită la lecția publică “Misterul apartheidului”

shuiab
Foto:Dl Shuaib Chalklen, raportorul special al ONU privind persoanele cu dizabilități

Ambasada Britanică vă invită la lecția publică “Misterul apartheidului” desfășurată la Chișinău, Bălți, Comrat și Tiraspol în perioada 17-20 februarie.

Dl Shuaib Chalklen, raportorul special al ONU privind persoanele cu dizabilități va vorbi despre “Misterul apartheidului”, cu începere de la orele 11.30 în fiecare oraș. Ușile universităților vor fi deschise pentru toți doritorii interesați de acest fenomen caracterizat prin separare socială, politică, rasială și etnică din Africa de Sud (1948-1994), sfârșitul căruia este asociat cu venirea la putere a lui Nelson Mandela.

Evenimentul va continua cu seminarul pe tema “Drumul spre reconciliere”, cu începere de la orele 14.00. Acesta va aborda istoria Comisiei pentru Adevăr și Reconciliere, ce a devenit model pentru depășirea conflictelor la nivel mondial drept o modalitate eficientă de tranziție de la conflict la pace. Seminarul este destinat unui grup mai restrâns de studenți, tineri specialiști și profesioniști în domeniul istoriei, sociologiei, științelor politice, conflictologiei, relațiilor internaționale, și drepturilor omului. Înregistrarea online este obligatorie.(http://bit.ly/1fSYxnw)

Programul desfășurării lecțiilor în cele patru orașe este următorul:

17 februarie Universitatea „T.G. Shevcenko”, Tiraspol
18 februarie Universitatea “Alecu Russo”, Bălți (ora 11.00)
19 februarie Universitatea de Stat din Comrat, Comrat
20 februarie Universitatea Liberă Internațională din Moldova (ULIM) Chișinău

Lecțiile vor fi susținute în limba engleză. Traducerea consecutivă va fi asigurată în limbile română și rusă.

Pentru informații suplimentare, o puteți contacta pe Anastasia Pociumban, asistent de proiecte, Ambasada Britanică la Chișinău, la numărul de telefon 069200619.

Detalii despre eveniment pe Facebook.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *