BAC 2022: ce subiecte au avut de rezolvat elevii la limba engleză

bac7
Foto:diez.md

Astăzi, 10 iunie, elevii din țară au susținut proba de bacalaureat la limba străină. La examen au participat 16 163 de candidați, iar cei mai mulți (11 567) au scris proba la limba engleză. Iată subiectele testului la această disciplină.

Subiectul I

La primul subiect, elevii au avut un text despre CV, și mai exact în text erau informații despre ce trebuie să conțină un CV la categoria „hobby”. Despre cât de importantă este această categorie pentru angajatori.

„Candidații trebuie să fie sinceri și să identifice pasiuni pe care nu le face toată lumea – cititul, gătitul, condusul –, dar dacă include asta în CV, să fie pregătit pentru a aduce anumite detalii”, o secvență din text pe care și-au adus-o aminte elevii.

Textul s-a bazat pe sfaturile din partea unui expert în angajări.

De asemenea, elevii au avut de rezolvat mai multe exerciții în baza textului.

#1. Alege dintre variantele propuse una potrivită (pentru a completa enunțul).

#2. Alege sinonimul potrivit contextual (pentru două cuvinte).

Subiectul II

Eseul a fost despre avantajele și dezavantajele publicității și viziunea elevilor despre ea având în vedere că este amplasată peste tot.

Subiectul III

Write an article about any city/town from an English speaking country but a capital city.

Elevii ne-au comunicat că formularea but a capital city a fost confuză și au întâmpinat dificultăți aici.

* Subiectele sunt colectate exclusiv în baza memoriei elevilor ce au susținut bacalaureatul. Dacă doriți să ne ajutați cu completarea acestora, vă rugăm să ne scrieți.

Ce au avut de rezolvat elevii de la limba franceză puteți vedea în acest articol.


Rezultatele tuturor probelor de examen vor fi afișate în centrele de bacalaureat în data de 27 iunie.

Candidații la examenul național de bacalaureat vor avea la dispoziție 48 de ore pentru depunerea contestațiilor – în zilele de 27 și 28 iunie. Rezultatele finale, după examinarea contestațiilor, vor fi anunțate luni, 4 iulie 2022.

Aici găsiți orarul probelor de bacalaureat din anul 2021/2022, iar aici găsiți răspunsurile la 14 cele mai frecvente întrebări despre sesiunea de bacalaureat în Moldova.

Echipa #diez este alături de absolvenții liceelor în fiecare an și aduce informații utile despre examenele de bac. Dacă te numeri și tu printre tinerii care are de susținut în acest an bacalaureatul, îți sugerăm să urmărești acest tag special de pe #diez pentru a fi la curent cu toate noutățile despre examen.

Taguri: #BAC 2022
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine