(foto) Publicul a ales cel mai bun Sauvignon Blanc. Cine sunt câștigătorii celei de a X-a ediții a Campionatului de Vinuri din Moldova

campionat vinuri (1)
Foto:VINADOR

În data de 5 mai, a avut loc a X- ediție a Campionatului de Vinuri din Republica Moldova, competiție destinată publicului larg, iubitori ai vinurilor. De această dată participanții la eveniment au degustat și apreciat soiul rege al vinurilor albe, Sauvignon Blanc.

La campionat au participat 10 crame/vinării, două dintre ele au avut câte două vinuri în concurs, printre care și Vitalie Popa, un tânăr vinificator care a participat pentru prima dată: Chateau Vartely, Vitalie Popa Sauvignon 1, Ministerios, Carlevana Winery, Apriori, ATU Winery, Crama Ulinici, Mr. Snob (Vinum), Javgur Winery, Bahu Winery, Vitalie Popa Sauvignon 2, Vinum Estate. Degustarea a avut loc în orb, ce înseamnă că participanții nu au știut ce vinuri degustă, acestea au fost dezvăluite doar la sfârșitul evenimentului.

VINADOR

În urma votării, au fost premiate trei vinării care au acumulat cel mai mare punctaj:
# Locul 1: Vinum (Vinum Estate);
# Locul 2: Crama Ulinici;
# Locul 3: Javgur Winery.

VINADOR

În cadrul campionatului, juriul a fost format din 70 de participanți, iubitori ai vinului, persoane inițiate sau mai puțin inițiate în acest domeniu, care au venit pe bază de bilete la eveniment. Aceștia au votat prin intermediul telefoanelor mobile, având acces la un formular pe care l-au primit în urma scanării unui QR cod. Vinurile au fost notate pe o scară de la 1 la 10, 1 fiind cea mai mică notă și 10 cea mai mare.

Nicolae Ulinici, Fondator Crama Ulinici a menționat: „Sunt foarte bucuros pentru locul pe care l-am obținut, eram sigur că SB va fi apreciat pe măsură la acest campionat de vin. Un mulțumesc mare organizatorilor și sper să mai am ocazia să particip la acest campionat cu alte vinuri.”

Vladlen Ujakov, vinificaor Vinum a transmis: „Participarea la Campionatul Vinador este interesantă în sine. Afli părerea consumatorului și obții un feedback. Iar victoria într-o astfel de competiție este deosebit de motivantă. Dacă vinul tău a fost ales de consumator dintre alte vinuri și pus pe un piedestal, atunci munca ta nu a fost în zadar. Degustarea în orb este sinceră, obiectivă și cu atât mai valoroasă. Dar Sauvignon-ul meu este cu adevărat cel mai bun din Moldova anul acesta. Așa că totul coincide! Vă mulțumim tuturor pentru nota oferită!”

Arcadie Scobioala, fondatorul Vinador și organizatorul evenimentului a declarant: „Ne bucurăm că la aceste evenimente sunt tot mai mulți participanți, iar toți cei care ne trec pragul se declară mai atrași de vinurile autohtone, mai atrași de vinurile noi pe care le descoperă. Mulțumim vinificatorilor și cramelor pentru încredere și, desigur, pentru vinuri bune.”

Campionatul de Vinuri din Republica Moldova este la X-a ediție. Evenimentele au drept scop popularizarea vinurilor autohtone, promovarea unui consum moderat și corect al vinurilor în rândul populației. Următorul campionat va avea loc pe data de 26 mai.

VINADOR
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine