(podcast) Silvia Grosu, despre progresul tehnologic și digital: „Trebuie să fim foarte deschiși la tot ce este nou”

Captură de ecran din 2022-04-30 la 14.18.20
Foto:Mai Departe/Podcast

Progresul tehnologic și digital pare să nu fie o prioritate pentru autoritățile din Moldova. Votul online, despre care se discută de mai mulți ani, întîrzie să fie implementat la scară largă, iar alte sisteme digitale care ar ușura munca multor oameni angajați la stat par să-i sperie pe cei cu funcții de conducere.

„Problema este că noi ca și mindset suntem puțin mai reticenți la tot ceea ce înseamnă nou, atunci trebuie să ne depășim poziția noastră de frică, trebuie să fim foarte deschiși la tot ce este nou, pentru că asta este viitorul. Este vorba și de viziune, noi gândim ce este aici și acum”, a declarat Silvia Grosu, Directoare juridică la Moldova Innovation Technology Park (MITP), la podcastul „Mai Departe” cu Artur Gurău.

Specialista susține că MITP apelează cu regularitate la diferite tehnologii noi, care nu fac decât să ușureze munca și să ajute la progres și productivitate.

„Dacă vorbim direct de votul online, el este foarte eficient. Moldova Innovation Technology Park a aplicat această metodă la adunarea generală, având 970 de rezidenți. Este o metodă eficientă, este rapidă, este nu foarte costisitoare și nu consumă timp”, a povestit Silvia Grosu la podcastul „Mai Departe”.

Ea a oferit și sfaturi celor care vor să apeleze la tehnologii noi, însă sunt reticenți față de cum ele vor funcționa și dacă îi vor ajuta.

„Ca să te asiguri că un sistem lucrează corect, trebuie să știi ce este în spate, cine are acces la aceste date, cum pot fi influențate deciziile pe parcurs, dacă ai sau nu acces, cum se poate face un audit. Dacă există anumite temeri la început, le puneți pe foaie și ele pot fi gestionate sau le răspunde providerul”, a mai spus Silvia Grosu.

Ediția video a podcastului „Mai Departe” cu discuția dintre Artur Gurău și Silvia Grosu o puteți urmări mai jos.

Găsiți podcastul „Mai Departe” cu Artur Gurău pe Spotify, Apple Podcasts, Google Podcasts, dar și pe alte platforme de audio streaming.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine