PCCOCS a finalizat urmărirea penală în cazul Calea Ferată din Moldova, în care a fost vizată o persoană din administrație

tren
Foto:Facebook/ Calea Ferată din Moldova

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) a anunțat despre finalizarea urmăririi penale cu referire la o persoană din administrația întreprinderii de stat Calea Ferată din Moldova (CFM), bănuită în depășirea atribuțiilor sale de serviciu în perioada 2018-2019.

Conform comunicatului, persoana învinuită a lipsit instituția respectivă de aproape 800 de milioane de lei. Pe parcursul anului 2018, persoana acuzată a suprimat peste 400 de milioane de lei, iar în anul 2019 – peste 370 de milioane de lei. Activitățile respective au provocat daune în proporții considerabile întreprinderii, care au estimat aproape 100 de milioane de lei.

În cadrul urmăririi penale, procurorii PCCOCS, de comun cu angajații Agenției de Recuperare a Bunurilor Infracționale, au identificat și au sechestrat bunuri mobile și imobile atât ale persoanei acuzate, cât și ale membrilor familiei sale. Valoarea totală depășește suma de 8 milioane de lei.

Potrivit autorităților, în urmărirea penală au fost implicate mai multe instituții cu competență pe domenii precum Inspectoratul Național de Investigații, Serviciul de Informații și Securitate, Curtea de Conturi, Inspecția Financiară și Serviciul Fiscal din subordinea Ministerului Finanțelor.

Procurorii urmează să trimită în judecată materialele acumulate, timp în care persoana învinuită va deține prezumția nevinovăției, potrivit legii.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine