(video) Campioana Europeană, Italia, a ratat calificarea la Cupa Mondială din Qatar. Macedonia de Nord a învins-o cu 1-0

Italia Macedonia
Foto:Eurosport.com

Peste 30 de șuturi în poartă și una dintre cele mai rușinoase înfrângeri din istoria fotbalului italian. Naționala Italiei a pierdut ieri cu scorul de 0-1 de la Macedonia de Nord, singurul gol a fost marcat în minutul 92. Trajkovski a devenit eroul meciului, după ce șutul său de la mare distanță nu a putut fi blocat de Donnarumma.

Ultimul meci jucat de reprezentativa Italiei la Cupa Mondială a fost pe 15 iunie 2014, contra Angliei.

Înfrângerea de la Macedoniei de Nord a însemnat și primul meci pierdut în istorie de Italia pe teren propriu în partidele de calificare pentru Campionatul Mondial. Spania, cu 51 de victorii și 10 rezultate de egalitate, și Brazilia, cu 49 de victorii și 12 remize, rămân singurele naționale cu acest record, scrie digi24.ro.

Italia este a 4-a campioană europeană en-titre care nu se califică la Campionatul Mondial

Italia se alătură Greciei, care a ratat calificarea la Campionatul Mondial din 2006, după ce în 2004 a câștigat Campionatul European. De asemenea, Danemarca, în 1994, nu a fost prezentă la Campionatul Mondial, chiar dacă era câștigătoarea a Campionatului European din 1994, precum și Cehoslovacia la Mondialul din 1978, după ce în 1976 a câștigat Europeanul.

Statisticile meciului Italia – Macedonia de Nord

Aleksandr Trajkovski este evaluat la 350 000 de euro potrivit Transfermarkt. Mijlocașul are 29 de ani și, în prezent, joacă pentru echipa Al-Fayha din Arabia Saudită.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine