CEC va pregăti registrul electronic al alegătorilor pentru scrutinul din acest an

DEC0FA10-EA02-4497-945C-27E7BEADED8A_mw1024_n_s
Foto:Iurie Cecan, PC: europalibera.org

Registrul a fost deja testat şi aplicat în regim pilot la mai multe alegeri şi referendumuri locale. În curând, va fi procurată tehnica de calcul necesară, din suma de 30 de milioane de lei alocată de către autorităţi în acest sens.

Iurie Ciocan a menţionat că la următorul scrutin parlamentar alegătorii vor parcurge 3 paşi până să voteze: 1. înregistrarea în registrul electoral, 2. semnătura în listele de vot şi 3. aplicarea ştampilei în actele de identitate.

În acest an, CEC are şi alte priorităţi, pe lângă implementarea registrului electronic. Iurie Ciocan se adresează către deputaţi să urgenteze adoptarea pachetului de legi privind reformarea sistemului de finanţare a partidelor politice şi a campaniilor electorale. CEC că va pune un accent deosebit pe consolidarea egalităţii de gen, pentru care a pregătit şi un plan de acţiuni.

Încă o prioritate pentru anul curent este uniformizarea cabinelor vot, ca acestea să nu mai fie de o multitudine de culori şi forme. Se va încerca şi uniformizarea cabinelor de vot, transmite IPN.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *