#diez și Oficiul Ambasadei Regatului Țărilor de Jos la Chișinău lansează Moldova Brain Gain – o campanie pentru studenți și studente

cover nou

Împreună cu Oficiul Ambasadei Regatului Țărilor de Jos la Chișinău, dăm startul unei campanii educaționale prin care ne dorim să încurajăm și să susținem tinerii și tinerele care își fac studiile în universitățile neerlandeze să aplice cunoștințele acumulate în organizațiile de acasă, contribuind astfel, cu experiența lor internațională, la dezvoltarea țării. Facem asta pentru că ne dorim să avem în țară mai mult brain gain decât brain drain, iar în acest sens am decis să ne implicăm direct în această schimbare.

Pe parcursul anilor, #diez a ținut o legătură strânsă cu comunitatea de studenți și studente din Moldova care-și fac studiile peste hotare, ca astfel să le cunoaștem evoluția, experiențele și să putem să le oferim apreciere pentru efortul lor de a deveni buni profesioniști și profesioniste.

Începând cu luna februarie și până la finalul anului, vom lansa, alături de Oficiul Ambasadei Regatului Țărilor de Jos la Chișinău, campania Moldova Brain Gain, în cadrul căreia veți afla istoriile mai multor tineri și tinere care își fac studiile în universitățile neerlandeze, ce i-a învățat această experiență, cum se vede și se simte Moldova de la distanță, dar și cum și-ar dori să fie viitorul lor profesional acasă, astfel încât să le fie recompensat efortul studiilor peste hotare.

Mai mult, vom oferi oportunitatea mai multor studenți (studente) să beneficieze de un stagiu de practică plătit în perioada vacanței de vară într-una dintre organizațiile din Moldova, partenere ale Oficiului Ambasadei Regatului Țărilor de Jos la Chișinău. La finalul stagiului de practică, plănuim să discutăm din nou cu studenții (studentele) care vor participa și să aflăm cum au simțit experiența de lucru într-o organizație locală. Participanții și participantele la stagii vor fi selectați și selectate în urma unui concurs pe care îl vom anunța în primăvară.

Prin campania Moldova Brain Gain, #diez și Oficiul Ambasadei Regatului Țărilor de Jos la Chișinău își doresc să reconecteze studenții și studentele care-și fac studiile în universitățile neerlandeze cu potențialul și oportunitățile de acasă, încurajându-i/încurajându-le astfel să revină după studii pentru a implementa bunele practici învățate peste hotare, contribuind astfel la schimbări pozitive acasă.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Alina Gîrneț
Comentarii
  • Știri pentru tine