Coaliția pro-europeană acuză Adunarea Populară a Găgăuziei

1391501644_gagauziya_391
Foto:Steagurile Moldovei și a UTA Găgăuzia pe sediul Adunării Populare din Comrat. PC: gagauzinfo.md

Adunărea Populară a Găgăuziei este acuzată că a ignorat posibilitatea de a afla opinia oamenilor pe căi legale, a neglijat procedurile Comisiei Electorale Centrale şi legislaţia cu privire la referendumuri.

Potrivit Coaliţiei Pro Europene, obiectivul major al forţelor implicate în organizarea acestui referendum ilegal ţinteşte destabilizarea situaţiei pe întreg teritoriul Republicii Moldova. Coaliţia constată că cea mai mare parte din responsabilitatea pentru situaţia creată o poartă Partidul Comuniştilor, care a susţinut deschis ideea referendumului, pentru care a pregătit din timp terenul prin acţiunile sale anterioare de nesupunere civică din 2010, aşa-numitul congres civic din 2011, campania de subminare a simbolurilor statului etc.

Autorităţile fac apel către cetăţenii Republicii Moldova să nu se lase induşi în eroare sau antrenaţi în activităţi ilegale, provocate cu rea-intenţie de elemente care urmăresc învrăjbirea cetăţenilor şi destabilizarea situaţiei din ţară.

În declaraţie se mai spune că Republica Moldova s-a angajat ferm pe calea integrării europene şi cetăţenii ei vor simţi în cel mai scurt timp rezultatele multiple ale acestei opţiuni. „În câteva luni, regimul de vize cu Uniunea Europeană va fi abolit. Procesul de integrare în UE va aduce beneficii tuturor cetăţenilor ţării noastre, indiferent de locaţia lor geografică sau de apartenenţa lor etnică”, se menţionează în declaraţia coaliţiei guvernamentale, transmite IPN.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *