Leancă: Integrarea în UE nu are intenția de a înrăutăți cumva relația cu Rusia

iurie-leanca123
Foto:Iurie Leancă, PC: gov.md

Premierul moldovean Iurie Leancă a răspuns la întreăbări despre referendumul din Găgăuzia într-un interviu pentru Radio Europa Liberă.

În loc să ne axăm pe problemele de edificare, în această perioadă de douăzeci și doi ani, noi tot căutăm soluții, încercăm să anticipăm anumite acțiuni unilaterale, destabilizatoare. Pe acest motiv sigur că e o prioritate absolută să identificăm soluții, să ne mișcăm cât mai repede. Sigur că contează și conjunctura regională, internațională, contează situația din Republica Moldova, dar nu există alte soluții decât malul drept să fie mult mai previzibil, mult mai atractiv, să folosim toate pârghiile pentru a comunica cât mai activ și cu conducerea de la Tiraspol, dar și cu oamenii de afaceri, cu oamenii simpli și, bineînțeles, să nu admitem cumva extinderea acestui fenomen”, a spus premierul.

Noi trebuie să informăm cetățenii din Republica Moldova care a fost agenda noastră de integrare europeană, care sunt elementele cheie ale acordurilor pe care le semnăm, ce înseamnă abolirea vizelor pentru cetățenii din Republica Moldova care se va întâmpla în acest an pentru accesul la spațiul Schengen, ce înseamnă zona de liber schimb și care sunt beneficiile”, a subliniat prim-ministrul.

Reamintim că pe data de 2 februarie în  UTA Găgăuzia a avut loc un referendum care a stârnit mai multe reacții controversate.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *