„Nu fi victimă a dezinformării!”. Tinerii și tinerele din Cahul au organizat un flashmob pentru promovarea alfabetizării mediatice

1 (1)
Foto: Centrul pentru Dezvoltare Educațională și Comunitară

Tinerii și tinerele din Cahul au participat duminica trecută la un flashmob prin care au informat locuitorii să fie atenți la știrile false și dezinformarea în masă, în special să gândească critic în raport cu orice mesaj media și să se informeze corect. Ei/ele au purtat placate cu mesaje de promovare a alfabetizării mediatice: „Nu fi victimă a dezinformării!”, „Informează-te corect!”, „Fă diferența!”, „Verifică autorul”, etc.

Prin intermediul flashmob-ului, tinerii au adus la cunoștință locuitorilor că oricine dintre noi poate deveni victimă a știrilor false și poate fi manipulat cu informații neveridice. Scopul flashmob-ului a fost de a promova cultura mediatică și gândirea critică a tinerilor în raport cu știrile pentru a înțelege, analiza și evalua conținutul media, pentru a face diferența dintre informațiile adevărate și cele false, pentru a promova dreptul la libertatea de exprimare și combaterea discursului instigator la ură online și offline.

Centrul pentru Dezvoltare Educațională și Comunitară

„Sunt încântată că prin aceste mesaje putem încuraja cetățenii să nu se lase influențați și manipulați de conținutul media fals. Ei trebuie să facă diferența și să se informeze corect pentru a nu disemina informații false, căci acest fenomen a devenit o boală a secolului, de a transmite minciuni altora și prin urmare trăim în minciună”, a declarat Daria Fulger, una dintre participantele la flashmob.

Anterior, ei au participat la o instruire specializată în educație media, în cadrul căreia au obținut abilități și cunoștințe necesare pentru a identifica stirile false, alte forme de dezinfomare și a filtra independent mesajul mass-mediei.

Centrul pentru Dezvoltare Educațională și Comunitară
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine