Mai aproape de lumină prin gânduri și fapte împreună cu Sergiu Botezatu

1471914_10152003224071140_2053974065_n
Foto:Sergiu Botezatu la evenimentul de lansare a volumului cu poezii PC: Arhiva Personală

În luna noiembrie echipa #diez vă invita să faceți o plimbare prin lumină sau mai bine-zis – să participați la evenimentul de lansare a volumului de poezie ”Plimbări prin lumină” al autorului Sergiu Botezatu.

Evenimentul a fost unul de suflet, plin de emoții, descoperiri, oameni frumoși și surprize plăcute din partea prietenilor. Aprecierile au fost multe și sincere, venind atât din partea primilor cititori, cât și din partea unor distinși critici literari din Republica Moldova și România. Mai multe detalii la acest capitol puteţi afla aici şi aici.

Sergiu Botezatu PC: Arhiva Personală
Sergiu Botezatu PC: Arhiva Personală

În cadrul lansării autorul se angaja în fața publicului prezent la eveniment să valorifice rodul creației sale doar în scopuri caritabile. Și faptele nu s-au lăsat așteptate.

Asociația Bibliotecarilor din RM a primit o donație

În scurt timp după lansare, Asociația Bibliotecarilor din Republica Moldova a primit o donație din partea domnului Botezatu. Cele 700 de exemplare oferite vor ajunge în scurt timp pe rafturile bibliotecilor din țară, fiind accesibile tuturor împătimiților de lectură și doritorilor de lumină, cunoaștere și experiențe de un lirism profund.

Astfel, cititorii din Moldova vor putea urma apelului autorului – o chemare ce ne îndeamnă să fim mai buni, să credem în noi și în capacitatea noastră de a reuși, de a contribui la schimbare: ”Lumina este totul. Noi toți suntem copiii luminii. Suntem creați din lumină și suntem meniți să fim lumină. Dacă nu ar fi lumina, nu am fi noi, nu ar fi acest Pământ, nu ar fi Universul. Și cu cât mai multă lumină o sa lăsăm să pătrundă în noi, cu atât mai multe realizări o să avem. Fiindcă energetica pozitivă a luminii este empirică și creează acea pecete ancestrală formatoare de talente și personalități. Păstrați Lumina în sufletul vostru, chiar și atunci când e greu, în special atunci când e greu și o să vedeți cât de departe o să vă ducă ea.”

Sergiu Botezatu PC: Arhiva Personală
Sergiu Botezatu PC: Arhiva Personală

Și pentru că tinerii sunt cei spre care trebuie să ne îndreptăm atenția și intențiile frumoase, toate resursele financiare provenite din vânzarea volumului de poezie vor fi direcționate către un proiect educațional în domeniul tehnologiilor informaționale. Inițiativa va fi realizată în parteneriat cu Asociația Națională a Companiilor Private din Domeniul TIC și vizează asigurarea accesului copiilor la o serie de oportunități de instruire, activități și programe dedicate dezvoltării de capacități și competențe prin utilizarea instrumentelor IT.

Întrebat de ce a decis să investească eforturi anume în acest domeniu, domnul Botezatu a răspuns: ”Este o integrare foarte profundă şi dinamică între sectorul TIC şi tineret. Eu aş spune mai mult, sectorul TIC şi tineretul sunt viitorul nu doar a Moldovei, dar şi a întregii civilizaţii. Tocmai din această cauză e bine să punem umărul pentru a asigura cât mai multă lumină viitorului nostru şi viitorului generaţiilor ce ne urmează. În plus, poezia ca şi viitorul, este veşnică şi prin noi trebuie să asigurăm cât mai multă lumină în aceste două dimensiuni ale veşniciei.  Din această cauză am şi decis să investesc în acest domeniu”.

Echipa #diez va urmări evoluția acestor proiecte și va reveni în scurt timp cu noutăți și detalii.

Bonus: O poezie de a lui Sergiu Botezatu

ÎN AL NOUĂLEA CER

În al nouălea cer
Eu sper
Că se trăieşte
În a noua dimensiune…
În dimensiunea dragostei…
În al nouălea cer
Eu sper
Că lumina se topeşte
În palmele noastre înrourate
Şi ne spală faţa cu zâmbete şi vise
Pline de dragoste…
În al nouălea cer
Eu sper
Că inima continuă să pulseze
Infinitul măreţului spirit
Şi ne înalţă în rugăciunea divinităţii
Unde e doar dragoste…
In al nouălea cer
Eu sper…

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *