(doc) Edificarea construcțiilor capitale vor fi interzise în spațiile verzi. Amenzile ajung până la 15 000 de lei

unnamed
Foto:TVR.md

Deputații au votat pentru stabilirea interdicției de a edifica construcții capitale în spațiile verzi ale localităților urbane și rurale. Scopul modificărilor legislative este de a stopa actele de corupție și de protecționism.

Astfel, administrația publică locală va putea emite doar autorizații pentru amplasarea obiectivelor şi instalațiilor compatibile cu spațiile verzi,  şi anume a celor pentru practicarea sportului, jocurilor şi odihnei, sau a obiectivelor cu caracter cultural-artistic și unități comerciale mobile.

De asemenea, proiectul prevede și modificarea Codului contravențional, pentru sancționarea faptelor de construcție sau amplasare neautorizată a obiectivelor pe teritoriul spațiilor verzi, proprietate publică. Așadar, Codul contravențional a fost completat cu un articol, care prevede amenzi pentru cei care încalcă legislația. Mărimea contravenției pentru persoanele fizice variază de la 3 000 la 4 500 de lei. De asemenea, persoanele cu funcții de răspundere riscă amenzi în valoare de la 10 500 la 13 500 de lei, iar pentru persoanele juridice, mărimea contravenției variază de la 12 000 la 15 000 de lei de.

Taguri: #Parlament2021
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine