Conducătorii auto pot să nu mai dețină asupra lor permisul de conducere. Excepție fac șoferii de curse internaționale

permis
Foto:diez.md

Legea privind siguranţa traficului rutier a fost modificată. Acum, unele categorii și subcategorii de șoferi nu vor mai putea fi obligați să dețină asupra lor permisul de conducere. Drept urmare, șoferii nu vor fi amendați pentru neprezentarea permisului de conducere.

„Persoanele care deţin dreptul de a conduce vehicule înregistrat în Registrul de stat al conducătorilor de vehicule pot conduce vehicule din categoria/subcategoria corespunzătoare pe teritoriul Republicii Moldova, indiferent dacă acestea deţin sau nu asupra lor permis de conducere de categoria/subcategoria respectivă, cu condiţia că persoana care conduce vehiculul deţine asupra sa un act de identitate valabil pe numele său.

Prevederile acestui alineat nu se răsfrâng asupra conducătorilor de vehicule aflați în trafic internaţional.

Persoanele care deţin permise de conducere eliberate de către autorităţile altor state, care îşi stabilesc domiciliul sau reşedinţa pe teritoriul Republicii Moldova, pot conduce vehicule pe drumurile publice din ţară în baza acestor permise pe parcursul a maximum 12 luni, după care pentru conducerea vehiculelor sunt obligate să dețină permis de conducere al Republicii Moldova”, se arată în articolul 19 din lege.

Legea intră în vigoare în termen de șase luni de la data publicării prezentei legi, 

Taguri: #Parlament2021
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine