(video) Servicii sociale mai calitative în raionul Cantemir datorită conlucrării dintre societatea civilă și autoritățile publice

Aachen

Raionul Cantemir are un buget auster, care face dificilă investirea în consultanță și instruire în scopul dezvoltării politicilor și al utilizării instrumentelor de lucru indispensabile prestatorilor de servicii sociale. Astfel, pentru a veni în ajutor administrației publice locale, Asociația Obștească „Parteneriatul Aachen-Moldova” a implementat proiectul „Parteneriat cu autoritățile publice pentru un sistem calitativ de servicii sociale”.

În cadrul proiectului, a fost elaborată Strategia raională de dezvoltare a serviciilor sociale și un ghid metodologic de monitorizare a calității serviciilor sociale.

La fel, pentru angajații direcției și activiștii civici din regiune a fost organizată o serie de traininguri despre utilizarea instrumentelor și a metodelor de monitorizare.

În perioada anilor 2019-2021, programul „Dezvoltarea societății civile la nivel local în Republica Moldova”, finanțat de Uniunea Europeană și Fundația Konrad Adenauer, a oferit peste 100 de granturi în valoare de circa 3 milioane de euro. Scopul proiectului este să susțină organizațiile societății civile de nivel local în activitatea lor de promovare a principiilor Bunei Guvernări, de monitorizare a transparenței și a responsabilității instituțiilor publice, inclusiv în implementarea Acordului de Asociere RM-UE.

Partenerii de implementare ai proiectului „Dezvoltarea societății civile la nivel local în Republica Moldova” sunt: Asociația pentru Politică Externă (APE), Asociația pentru Democrație Participativă (ADEPT), Centrul Analitic Independent „Expert-Grup” și Asociația Obștească „Centrul European Pro-Europa din Comrat”.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine