(video) Au fost organizate acțiuni de salubrizare și înverzire în lunca Prutului. Societatea civilă din raionul Cahul a devenit mai activă datorită unui proiect cu finanțare din partea UE

Cooperare Cahul

Implicarea populației din zonele rurale în procesele decizionale la nivel local, regional și național este foarte importantă pentru soluționarea problemelor locale. Agenția de Cooperare Transfrontalieră și Integrare Europeană a implementat un proiect în raionul Cahul, care a mobilizat societatea civilă și autoritățile publice locale să lucreze în comun pentru soluționarea unor probleme constatate.

În cadrul proiectului, au fost organizate câte cinci seminare tematice pentru fiecare localitate implicată. La fel, pentru localitățile participante a fost elaborat un plan de acțiune de protecție a mediului.

Proiectul a fost unul de impact, deoarece chiar și după finalizarea acestuia cetățenii, autoritățile publice locale și OSC-urile din regiune au organizat în comun mai multe acțiuni de salubrizare și înverzire în lunca Prutului.

În perioada anilor 2019-2021, programul „Dezvoltarea societății civile la nivel local în Republica Moldova”, finanțat de Uniunea Europeană și Fundația Konrad Adenauer, a oferit peste 100 de granturi în valoare de circa 3 milioane de euro. Scopul proiectului este să susțină organizațiile societății civile de nivel local în activitatea lor de promovare a principiilor Bunei Guvernări, de monitorizare a transparenței și a responsabilității instituțiilor publice, inclusiv în implementarea Acordului de Asociere RM-UE.

Partenerii de implementare ai proiectului „Dezvoltarea societății civile la nivel local în Republica Moldova” sunt: Asociația pentru Politică Externă (APE), Asociația pentru Democrație Participativă (ADEPT), Centrul Analitic Independent „Expert-Grup” și Asociația Obștească „Centrul European Pro-Europa din Comrat”.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine