(video) Alerte.md – platforma care facilitează comunicarea dintre autoritățile publice locale

Mediapoint

O analiză recentă privind transparența administrațiilor publice locale de nivelul II din Moldova arată că din cele 29 de raioane analizate, doar în unul singur au fost efectuate consultări publice pentru toate proiectele de decizii, anunțurile fiind publicate pe pagina web a autorității locale. Astfel, deși unele APL-uri publică anunțurile online, acest lucru nu asigură participarea tuturor părților interesate la procesul decizional. Pentru a îmbunătăți comunicarea dintre APL-uri și cetățeni, Asociația Obștească „Mediapoint” a lansat platforma alerte.md.

Prin intermediul proiectului „Alerte.md în orașul tău” , finanțat de Uniunea Europeană și Fundația Konrad Adenauer, organizația și-a propus să contribuie la soluționarea problemelor locale prin facilitarea interacțiunii dintre cetățeni și autoritățile publice locale din or. Cahul.. 

Platforma le va permite locuitorilor să raporteze problemele din oraș și să urmărească felul în care acestea sunt soluționate. 

La finalul proiectului, a fost organizată o campanie de colectare a problemelor locale, semnalate de către locuitorii orașului Cahul. Toate problemele au fost plasate pe alerte.md, urmând să fie soluționate de către autorități.

Vezi mai multe detalii în video de mai jos.

În perioada anilor 2019-2021, programul „Dezvoltarea societății civile la nivel local în Republica Moldova”, finanțat de Uniunea Europeană și Fundația Konrad Adenauer, a oferit peste 100 de granturi în valoare de circa 3 milioane de euro. Scopul proiectului este să susțină organizațiile societății civile de nivel local în activitatea lor de promovare a principiilor bunei guvernări, de monitorizare a transparenței și a responsabilității instituțiilor publice, inclusiv în implementarea Acordului de Asociere RM-UE.

Partenerii de implementare ai proiectului „Dezvoltarea societății civile la nivel local în Republica Moldova” sunt: Asociația pentru Politică Externă (APE), Asociația pentru Democrație Participativă (ADEPT), Centrul Analitic Independent „Expert-Grup” și Asociația Obștească „Centrul European Pro-Europa din Comrat”.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine