Ministerul Sănătății a emis schema de vaccinare pentru administrarea dozei booster împotriva COVID-19. Ce combinații sunt posibile

vaccin-920×518
Foto:msmps.gov.md

Ministerul Sănătății a anunțat că, începând cu ziua de azi, 29 noiembrie, în Moldova a început vaccinarea împotriva COVID-19 cu doza booster. Imunizarea cu a treia doză se va face doar pentru anumite categorii de persoane care prezintă un risc sporit de dezvoltare gravă a infecției de COVID-19.

Doza booster se administrează persoanelor care au încheiat schema primară de vaccinare.

Cine sunt eligibili pentru doza booster?

Persoanele care prezintă un risc sporit de a face forme grave și unele categorii profesionale (sunt echivalente cu acele categorii cu care a fost inițiat programul de imunizare în luna martie): personalul medical (inclusiv farmaciști, medici rezidenți), persoanele adulte cu vârsta mai mare de 60 de ani, persoanele adulte de peste 18 ani care prezintă comorbidități, personalul din cadrul centrelor de plasament, asistenții sociali comunitari, angajații din sistemul de educație și personalul din cadrul serviciilor sociale.

Mai jos vă prezentăm schema de vaccinare pentru administrarea dozei booster împotriva COVID-19 emisă de Ministerul Sănătății.

Persoanele incluse în categoria recomandată pot verifica ce seruri își administra pentru doza booster.

Ministerul Sănătății al Republicii Moldova

Mai multe detalii despre procesul de administrare a dozei suplimentare sau a dozei booster puteți citi AICI.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine