La ora actuală, Ministerul Sănătății nu intenționează să aplice a treia doză de vaccin anti-COVID-19 pentru populația generală

test-covid-4-scaled-920×614-1

Ministerul Sănătății a organizat miercuri, 17 noiembrie 2021, o conferință de presă în cadrul căreia a prezentat evoluția situației epidemiologice din țară. De asemenea, Svetlana Nicolaescu a menționat mai multe detalii despre administrarea celei de-a treia doze de vaccin împotriva COVID-19.

Așadar, secretara de Stat a Ministerului Sănătății, Svetlana Nicolaescu, a subliniat că autoritățile au luat o decizie privind extinderea sau ajustarea planului național de imunizare cu introducerea celei de-a treia doze de vaccin împotriva COVID-19.

„În continuare, strategia-cheie rămâne oferirea dozelor de vaccin tuturor persoanelor eligibile pentru imunizarea primară. Deci, scopul nostru principal este să asigurăm această conferire vaccinală la nivelul național de 70 %, dar totodată, extindem posibilitatea administrării dozei buster/dozei trei persoanelor pentru a restabili imunitatea împotriva infecției cu virusul SARS-CoV-2”, subliniază Svetlana Nicolaescu.

Referitor la alte categorii de persoane, Ministerul Sănătății va merge, de asemenea, etapizat, în modul în care a fost inițiată campania de vaccinare și, în primul rând, cea de-a treia doză va fi administrată lucrătorilor medicali și altor categorii profesionale din prima linie de contact cu persoanele infectate. După care vor urma persoanele vârstnice, pentru care s-a demonstrat eficacitatea administrarea dozei trei și persoanelor cu comorbidităţi.

„La ora actuală, Ministerul Sănătății nu intenționează să aplice a treia doză anti-COVID-19 pentru populația generală”, mai menționează secretara de Stat a Ministerului Sănătății.

Subliniem că, de la începutul campaniei de vaccinare, Republica Moldova a recepționat 880 790 de doze de vaccin Pfizer. Prin intermediul platformei COVAX – 125 190 de doze, donație din partea României – 100 620 de doze, achiziții – 369 720 de doze.

Până în acest moment, 901 624 de persoane din Republica Moldova au încheiat schema completă de vaccinare.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Ilinca Televca
Comentarii
  • Știri pentru tine