Alți 20 de medici și șapte paramedici au plecat în România pentru a oferi sprijin în lupta cu pandemia

77e312b493f6e462fe14c8b108d7cc70
Foto:msmps.gov.md

Republica Moldova continuă să ofere suport României în lupta cu infecția COVID-19. Alți 20 de medici și asistente medicale, precum și șapte paramedici au plecat astăzi în misiunea umanitară la spitalul modular de la Lețcani, județul Iași, unde vor ajuta echipele medicale la tratarea pacienților infectați cu COVID-19 până pe 14 noiembrie curent.

Asta în condițiile în care misiunea celor 22 de medici și zece paramedici care au oferit suport colegilor din țara vecină s-a încheiat pe 31 octombrie, iar astăzi se vor întoarce acasă.

Cei opt medici și 12 asistente medicale care au plecat în misiune au experiență în tratarea pacienților cu COVID-19. Aceștia fac parte din echipa Spitalului Clinic Republican „Timofei Moșneaga”, Spitalului Clinic Municipal „Gheorghe Paladi”, Institutului de Medicină Urgentă, Spitalului Clinic al Ministerului Sănătății.

România e una dintre cele mai afectate țări din lume de efectele pandemiei. În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 7 424 cazuri de infectări, iar 394 de persoane și-au pierdut viața în urma infectării.

Menționăm că pe 18 octombrie curent, 22 de medici și zece paramedici din țara noastră au plecat într-o misiune umanitară la spitalul modular COVID de la Lețcani, județul Iași, acolo unde au ajutat echipele medicale la tratarea pacienților infectați cu COVID-19. Misiunea s-a încheiat pe 31 octombrie.

Totodată, amintim că pe 30 aprilie 2020, o echipă de 42 de medici și asistenți medicali din România au venit în Republica Moldova pentru a ajuta medicii să trateze pacienții infectați cu COVID-19. Aceștia au oferit sprijin pe parcursul a 15 zile în cadrul Spitalului Clinic Republican „Timofei Moșneaga”, Institutului de Medicină Urgentă, Spitalului Municipal „Sfântul Arhanghel Mihail”, Spitalului Clinic din Bălți, Spitalului Clinic din Cahul.

De asemenea, în luna mai a anului precedent, România a donat 20 de camioane cu echipament medical, iar, în februarie 2021, alte loturi de echipamente medicale de protecție pentru personalul medical (măști, combinezoane, mănuși) cu o valoare totală de circa 2,3 milioane de euro. Mai mult, România a donat Republicii Moldova circa 500 000 de doze de vaccinuri AstraZeneca și Pfizer.

„Îndemnăm toți cetățenii să se vaccineze împotriva virusului Sars-Cov2. Imunizarea reduce riscul infectării, dezvoltării unei forme grave a bolii și de deces. Pentru vaccinare, adresați-vă la medicul de familie sau programați-vă pe platforma www.vaccinare.gov.md”, scrie Ministerul Sănătății.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine