Igor Dodon și-a administrat serul Sputnik V. „Este cel mai sigur și mai eficient vaccin”

Igor Dodon
Foto:diez.md

Fostul președinte al Moldovei și al PSRM Igor Dodon a anunțat că s-a vaccinat cu Sputnik V. Acesta spune că oamenii nu trebuie să fie impuși să se vaccineze, dar în același timp lansează un îndemn către toți cei cărora le permite sănătatea și propriile convingeri. „Este cea mai sigură metodă de a stopa pandemia”, a spus Dodon.

„Deși încă am anticorpi împotriva COVID-19, am decis totuși să mă vaccinez. Bineînțeles, cu Sputnik V, deoarece consider că acest vaccin este cel mai sigur și mai eficient, dovadă fiind utilizarea acestuia în mai mult de 60 de țări din întreaga lume. Savanții estimează eficacitatea „Sputnik V” cu peste 95 %.

„Îndemn autoritățile moldovenești să negocieze în regim de urgență cu Federația Rusă în privința livrării vaccinului rusesc în Moldova. Sunt sigur că având în vedere cererea sporită și încrederea concetățenilor noștri față de Sputnik V, livrarea unui milion de doze ale acestui ser va permite dublarea numărului de persoane vaccinate în țara noastră, în cel mai scurt timp și să depășim criza actuală din sistemul de sănătate”, a declarat Dodon.

Vă amintim că primele 182 000 de doze de vaccin Sputnik V au fost livrate în Moldova în prima jumătate a anului curent, în calitate de asistență umanitară, conform înțelegerilor dintre guvernul nostru cu conducerea Rusiei.

Pe 18 octombrie, Igor Dodon a declarat că renunță la mandatul de deputat al Republicii Moldova. De asemenea, Dodon a menționat că nu va mai fi nici președinte al Partidului Socialiștilor.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine