Elevii din Moldova sunt invitați să participe la consultarea Regulamentului privind crearea Consiliului consultativ al copiilor

unnamed
Foto:artico.md

Autoritățile moldovenești încurajează participarea elevilor cu vârstele cuprinse între 10-17 ani să participe în procesul de consultare a proiectului „Regulamentul privind crearea Consiliului consultativ al copiilor pe lângă Avocatul Poporului pentru drepturile copilului din cadrul OAP (Oficiul Avocatului Poporului)”. În acest sens, elevii sunt invitați să se înscrie la acest eveniment. Data-limită este 5 noiembrie.

Avocatul Poporului pentru drepturile copilului intenționează să creeze Consiliului Consultativ al Copiilor pe lângă Avocatul Poporului pentru drepturile copilului (Ombudsmanul Copilului) din cadrul Oficiului Avocatului Poporului, care este o platformă pentru exprimarea opiniei referitor la respectarea drepturilor și libertăților copilului.

În acest sens, Ombudsmanul Copilului în comun cu Alianța ONG-urilor active în domeniul Protecției Sociale a Copilului și Familiei (APSCF) și Centrul de Informare şi Documentare privind Drepturile Copilului (CIDDC) au elaborat proiectul Regulamentului Consiliului consultativ al copiilor din cadrul Oficiul Avocatului Poporului/ Ombudsmanul Copilului.

Cine poate participa?

Dacă ai vârsta cuprinsă între 10-17 ani și dorești să te implici într-un proces de reflecție critică asupra unui document, te invităm să devii parte a acestui grup. Va fi creat un grup din 25-30 de fete și băieți din diferite regiuni ale Republicii Moldova.

Cum se vor desfășura discuțiile?

Grupul de copii va participa, în perioada octombrie-noiembrie 2021, la câteva întâlniri on-line. Grupul va discuta conținutul proiectului Regulamentului și va formula recomandări pentru îmbunătățirea acestuia. Discuțiile în grup vor fi moderate de doi facilitatori într-un mediu prietenos și sigur în care fiecare se simte acceptat, prețuit și respectat așa cum este el sau ea.

Cum poți participa?

Dacă ești interesat(ă) să faci parte din grup completează formularul și expediază-l împreună cu Acordul informat din partea părinților până la data de 5 noiembrie la adresa copil@ombudsman.md.

Discută cu părinții/îngrijitorii tăi despre aceasta și oferă-le să semneze Acordul informat al părinților/reprezentanților legali.

Beneficiile implicării tale în procesul de consultare:
# vei afla ce este Consiliul consultativ al copiilor de pe lângă Ombudsmanul Copilului;
# vei contribui la îmbunătățirea conținutului regulamentului;
# vei relaționa cu semeni și adulți care sunt implicați în respectarea și asigurarea drepturilor copiilor;
# vei lega noi prietenii;
# vei dezvolta competențele de prețuire a demnității umane și a drepturilor omului, respectarea diversității culturale, cooperare, gândire critică, comunicare, cunoașterea propriei persoane etc.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine