A fost creată o petiție care solicită modificări în legislație, cu scopul de a combate cruzimea față de animale

122786949_3222354201220312_8401124140460929234_n
Foto:#diez

Societatea Umană a hotărât să înainteze o petiție către Parlament și Ministerul Justiției, în care solicită să fie făcute schimbări în legislație, în legătură cu cruzimea față de animale și încălcarea regulilor de întreținere a acestora.

În prezent, legislația Republicii Moldova este foarte limitată la acest capitol și nu permite luarea unor măsuri eficiente care ar putea proteja oamenii de pericol și animalele de abuz”, se arată în petiție.

Astfel, autorii petiției solicită următoarele modificări legislative:

# Introducerea posibilității de a confisca animalele de la proprietari, în cazurile de cruzime și a pericolului vieții animalului, în cazul pericolului vieții altor oameni, în cazul încălcării regulilor de întreținere a animalelor.

# Introducerea interdicției de a avea un animal de companie, pe termen de până la 10 ani, în cazul cruzimii repetate față de animale sau a altor încălcări care le pun viața și sănătatea în pericol.

# Majorarea amenzilor pentru încălcările menționate mai sus.

„Inițiatorii petiției consideră că asemenea schimbări vor stimula responsabilitatea față de animale și respectarea regulilor de întreținere a acestora”, scriu autorii petiției.

Petiția poate fi semnată aici, iar mai multe detalii cu privire la petiție, puteți să găsiți aici.

 

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine