(video) Filmul „Maluri” a unei regizoare din Moldova a câștigat premiu pentru cel mai bun documentar la Toronto Women Festival

FotoJet-2021-07-14T125912.502-920×563

Festivalul „Toronto Women Film” își continuă misiunea sa de a recunoaște vocea artistelor din întreaga lume. Acesta își concentrează atenția pe poveștile scrise de femei, regizoare independente, producătoare, scenariste, actrițe, editoare și toate artistele care contribuie la dezvoltarea limbajului cinematografic. În acest sens, Festivalul a anunțat recent câștigătoarele ultimei sale ediții la diferite categorii de calificare IMDb, printre câștigătoare se numără și regizoarea din Moldova, Lucia Tăut, care a creat documentarul „Maluri”. 

Așadar, filmul „Maluri” în regia Luciei Tăut a fost ales câștigător la categoria „Best Feature Documentary” la Toronto Women Festival.

Amintim că documentarul „Maluri” are drept focus povestea reală a locuitorilor din satele Vadul Rașcov și Rașcov care sunt despărțite doar de apele Nistrului. Protagoniștii documentarului „Maluri” sunt locuitori ai satului Vadul Rașcov, iar mai jos puteți vedea un mic fragment video din documentar.

AICI găsiți un articol cu mai multe detalii despre această producție cinematografică.

„Toronto Women Film Festival” este un eveniment lunar și anual, iar competiția lunară virtuală anunță cele mai bune filme ale lunii în diverse categorii și are ca scop descoperirea, promovarea și premierea femeilor regizoare și artiste care lucrează în domeniul media. Toate câștigătoarele premiilor lunare sunt apoi nominalizate pentru competiția anuală și pentru proiecția producției la festivalul din Toronto.

De asemenea, reamintim că moldoveanul Cristian Ovidiu Cemîrtan poate fi urmărit jucându-și rolul alături de actori emeriți în cadrul filmului de lung metraj coprodus internațional – Bergman Island. Filmul a avut premiera nord-americană la Festivalul Internațional de Film din Toronto din 2021 pe 13 septembrie.

 

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Ilinca Televca
Comentarii
  • Știri pentru tine