(video) Moldoveanul Cristian Ovidiu Cemîrtan apare în filmul „Bergman Island”. Actorul își joacă primul rol într-un lungmetraj

20130426-145721

Moldoveanul Cristian Ovidiu Cemîrtan poate fi urmărit jucându-și rolul alături de actori emeriți în cadrul filmului de lung metraj coprodus internațional – Bergman Island.

Cristian Ovidiu Cemîrtan este un tânăr de 18 ani originar din Moldova și stabilit în prezent în Suedia. Este elev în anul II la Gimnaziul Ulturama din Stockholm, programul teatral.

Aceasta este prima apariție a actorului în devenire în cadrul unui film de lung metraj.

Despre Bergman Island

„Insula Bergman” este un film dramatic coprodus la nivel internațional în 2021, scris și regizat de Mia Hansen-Løve. Printre eroii principali se numărară Vicky Krieps, Tim Roth, Mia Wasikowska și Anders Danielsen Lie.

Bergman Island a avut premiera mondială la Festivalul de Film de la Cannes la 11 iulie 2021. A fost lansat în Franța la 14 iulie 2021 de Les films du losange. În iunie 2021, IFC Films a dobândit drepturi de distribuție din SUA pentru film, în timp ce MUBI a achiziționat drepturile pentru distribuția din Marea Britanie și Irlanda. De asemenea, a fost selectat în secțiunea Icon a celui de-al 26-lea Festival Internațional de Film din Busan și va fi proiectat la festival în octombrie 2021. Filmul a avut premiera nord-americană la Festivalul Internațional de Film din Toronto din 2021 pe 13 septembrie.

Pe parcursul unei veri, un cuplu de cineaști se retrage pe insula suedeză Fårö, unde a trăit Ingmar Bergman și și-a găsit inspirația. Pe măsură ce scenariile lor progresează, ele intră în contact cu peisajele sălbatice ale locului, iar liniile dintre ficțiune și realitate se estompează distrugând cuplul.

Cristian Ovidiu Cemîrtan poate fi văzut în trailer în secunda 31.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine