A fost dat startul proiectului „Draw for Dogs”! Donează pentru animale fără adăpost și primește cadou un portret

drfdgs

Deja al cincilea an consecutiv, Maks Graur, artistul ilustrator originar din Moldova, care și-a făcut studiile în design în Marea Britanie, la Oxford Brookes University, lansează proiectul Draw for Dogs, în cadrul căruia, alături de un grup de artiști-voluntari, creează portrete în schimbul donațiilor pentru animalele fără adăpost din Moldova.

În acest an, proiectul „Draw for Dogs” a ajuns deja la cea de-a V-a ediție: „Acum cinci ani, mi-am propus să ajut adăposturile de animale din țară și să trag un semn de alarmă față de omenire – ca oamenii să se comporte omenește și să nu mai lase în voia sorții sufletele care au avut atâta încredere în ei. Însă, atât timp cât e nevoie de Draw for Dogs, acest scop, din păcate, e încă departe de realizare”, menționează Maks Graur.

Timp de patru ediții, s-au adunat 95 000 de lei

Deși, de la an la an, tot mai multe animale ajung în stradă, numărul doritorilor de a le aduce o mână de ajutor este, la fel, în creștere. În cadrul celor patru ediții „Drag for Dogs” de până acum, s-au adunat 95 000 de lei. Și dacă în 2019 s-au adunat 30 000 de lei, atunci în 2020 suma donațiilor a ajuns deja la 50 000 de lei.

În fiecare an se mărește și numărul artiștilor voluntari, dar și cifra adăposturilor care necesită ajutor. În această ediție, artiștii-voluntari din proiectul „Draw for Dogs” își propun să ajute deja nouă adăposturi din țară.

Cum poți primi un portret

Condițiile sunt destul de simple:
1. Lasă o donație în orice sumă pe pagina de colectare de fonduri Draw for Dogs;
2. Trimite o fotografie-referință pentru portretul dorit pe drawfordogs@gmail.com;
3. Așteaptă portretul pe e-mail, drept răspuns la solicitarea ta.

Cine sunt artiștii

În cei patru ani de proiect, paginile de Facebook și Instagram „Draw for Dogs” s-au transformat și într-un soi de portofoliu cu lucrările diferitor artiști grafici – fiecare portret realizat în cadrul proiectului poartă semnătura autorului său. Și deoarece fiecare artist are propriul stil, participarea este și mai interesantă, iar „Draw for Dogs” capătă misiunea nu doar de a ajuta animalele, dar și de a promova talentele cu suflet mare.

Din 2017 și până astăzi, la proiect s-au alăturat artiști-voluntari atât din Moldova, cât și din România, Rusia și Ucraina, iar munca pe care o depun nu este remunerată financiar. Toate portretele sunt un dar oferit de către artiști donatorilor și un mod de a-și exprima dragostea față de animale.

În ediția precedentă a proiectului au participat 37 artiști: Maks Graur (organizator și ilustrator), Adrian Gavriliuc, Nadya Izosimova, Alyona Ciobanu, Cristina Sarancii, Nadejda Gamurar, Veronica Visoțchi, Sveta Parfenyuk, Vasile Iovu, Anna Provozin, Aliona Sadovich, Anastasia Palii, Ada Vishneva, Artiom Pituscan, Sofia, Lolita Calistru, Nika Miller, Polina Boyarskaya, Ivanka Costru, Nicoleta Cozma, Marta Palii, Ecaterina Verbițcaia, Dan Dac, Nicolina Lupacescu, Mari Seroshtanova, Maria Ginga, Bezdiga Mariana, Karina Os, Xiușa Karaulan, Cris Miron, Anna Vasina, Anna Florea, Nadya Velev, Igor Canonic, Natasa Tverdohleb, Irina Madan, Elena Eftodi.

Lista adăposturilor beneficiare în ediția din 2021

# Datcha

# AOVA

# Doctor Vet

# Островок Надежды

# Любящие сердца м. Бельцы

# Azilul Tierheim Muhtar

# Live Life/FOMS

# Fundația Moldo-Germana Laika (nou)

# Casa Katharina (nou)

În acest an, fondatorul proiectului a oferit spațiu și activiștilor cu experiență în domeniul drepturilor animalelor din Republica Moldova de a-și exprima viziunea privind problema animalelor fără adăpost și potențialele soluții în acest sens. Astfel, în timp ce donatorii își așteaptă portretele, se pot informa dintr-o sursă sigură și chiar acționa pentru a face o schimbare spre bine.

Oricine poate susține proiectul cu o donație sau distribuire, AICI!

Dacă ești artist sau artistă sau cunoști artiști dornici de a susține proiectul „Draw for Dogs” prin realizarea portretelor, ești așteptat(ă) cu drag în echipa de voluntari. E suficient să lași un mesaj pe pagina de Facebook sau Instagram Draw for Dogs.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine