(foto) „Expedițiile La La Play sunt despre oameni.” În ce culori și-au pictat emoțiile spectatorii „Concertului fără Pereche”

FotoJet – 2021-08-19T145823.412

Ultimele zile de vară mereu au un farmec aparte, de parcă te fac să prelungești gustul clipelor lunii august. De parcă anume acum se accentuează și mai mult emoțiile noastre, de altfel, așa cum a fost și seara de ieri la Digital Park, acolo unde echipa Moldovan National Youth Orchestra, împreună cu Kaufland, partenerii generali ai expediției, au organizat un „Concert fără Pereche”, care este o inițiativă artistică prin care echipa MNYO și-a propus să unească inimile oamenilor cu arta sau, cine știe, cu un alt om fără pereche. În ce culori au fost pictate emoțiile de ieri, aflați din materialul ce urmează.

Seara de 18 august a fost un tablou de emoții, iar acest lucru a putut fi văzut chiar de la intrarea unei săli improvizate în aer liber la Digital Park, acolo unde a poposit expediția La La Play pentru a da un concert special, nu doar prin faptul că spectatorii urmau să petreacă o seară de vară în compania muzicii de calitate, ci și pentru că aici fiecare invitat putea veni doar el cu… el. Acesta fiind laitmotivul evenimentului, fiind dedicat special pentru cei fără pereche, spectatorii puteau veni pentru a audia pe îndelete muzică unplugged și pentru a savura un vin aromat.

Așadar, la intrarea în sala de concert, fiecare invitat își putea alege o brățară în funcție de statutul lor. Așadar, unii alegeau câte o brățară pe care puteau fi găsite următoarele inscripții:
# Singur și Liber!;
# Gata de Fresh Love;
# Complicat de zis;
# Îndrăgostit secret;
# Iubesc.

Imediat ce am intrat în sală, am început să caut cu ochii și să tot analizez brățările oamenilor încât să fie suficient ca să mă conving că cei mai mulți veniți la eveniment – iubeau. Farmecul adevărat s-a manifestat însă prin faptul că indiferent de statul relațiilor pe care le aveau spectatorii, concertul de ieri a fost doar pentru ei și despre ei, de altfel, așa cum ne-a mărturisit și Andriano Marian.

„Formula acestui concert este foarte simplă. Există mulți oameni singuri sau fără pereche, dar noi nu ne dorim nicidecum să oferim o etichetă acestui fapt. Ideea evenimentului este de a crea un vibe comun al oamenilor care se simt bine cu ei înșiși sau care-și doresc să cunoască pe cineva. Totodată, atunci când am gândit ideea acestui concert, ne-am pus întrebarea «ce-ar fi dacă ei și-ar găsi aici, pe fundalul muzicii, în compania unui vin bun, un om cu care să comunice și alături de care s-ar putea lega ceva?»”, menționează Andriano Marian, fondatorul Orchestrei Naționale de Tineret a Moldovei.

Tot la eveniment am cunoscut-o și pe Anna Katharina Scheidereiter, CSR manageră, Kaufland România și Republica Moldova, dânsa ne-a spus că ideea cu brățările colorate de la intrare au scopul de a completa atmosfera de la „Concertul fără Pereche”, iar o mică privire dintre doi spectatori la un moment dat ar putea deveni chimie.

„Atunci când planificam și puneam la punct ideile concertului, ne gândeam că nici nu știi cum, fiind singur la eveniment, în timp ce asculți muzică, îți cad ochii pe cineva interesant și atragi atenția la brățara lui și vezi dacă este disponibil sau nu. Așa speram că oamenii vor reuși să creeze conexiuni între ei și să comunice simțindu-se bine la evenimentul din această seară, pentru că singurătatea este uneori apăsătoare și poate îți dorești să împarți lucrurile frumoase din viață”, ne-a mărturisit Anna Katharina Scheidereiter.

Atunci când l-am întrebat de Andriano dacă expediția La La Play din acest an se face prin ceva deosebită față de expedițiile din ceilalți ani, fondatorul Orchestrei Naționale de Tineret a Moldovei ne-a povestit că nimic nu se repetă, începând cu locațiile unde merg și terminând cu oamenii și emoțiile pe care le trăiesc împreună.

„Anul acesta, ne-am mai propus să valorificăm expediția noastră și prin intermediul locurilor turistice și pitorești din țară, al micilor artizani și întreprinzători. De exemplu, în această expediție, am mers la o cramă mică locală, într-o livadă și astfel promovăm oameni prin intermediul muzicii. Scopul nostru primar însă rămâne același: să mergem acolo unde ea nu prea vine, acolo unde oamenii au uitat când s-au relaxat ultima dată la un concert, pentru că expedițiile La La Play sunt despre oameni și despre emoțiile lor!”, mai adaugă Andriano Marian.

Între timp, sala improvizată devenea tot mai plină și așa se crea un tablou mai mare de tot felul de stări și emoții pozitive, iar înainte de a urca în scenă, interpreta Felicia Dunaf a remarcat despre faptul că, în primul rând, ea își va conecta toată energia către public, dorindu-și ca ei să se simtă bine și să primească satisfacție de la concert.

„La fel cum noi vom savura muzica cântând în scenă și bucurându-ne de spectatorii veniți, sper că și cei care au venit aici fără pereche, cine știe, poate își vor găsi dragostea, iar cei care au venit alături de jumătatea lor – pur și simplu să-și găsească liniștea sufletească și să primească plăcere de la eveniment”, punctează vocalista Felicia Dunaf.

Adevărata magie la eveniment s-a întâmplat grație faptului că zeci de detalii au făcut ca oamenii să se simtă bine, relaxați și să uite pentru câteva ore de rutina lor. „Vinovat” de această stare a oamenilor s-a făcut și flautistul Iacob Rotari, care prin intermediul muzicii sale a intensificat emoțiile de la „Concertul fără Pereche”.

„Problema noastră generală este că noi deseori suntem grăbiți, iar eu vreau să cred că prin intermediul flautului și a muzicii în general noi reușim să-i oprim din această goană și grabă. Astfel, noi încercăm să le reamintim că ei au nevoie de odihnă spirituală. Mai mult decât atât, misiunea expedițiilor noastre este de a cânta acolo unde de muzică s-a uitat, acolo unde ea nu este în general sau în locuri neobișnuite. Muzica trebuie să fie aproape de oameni, mai ales alături de cei mereu încadrați în muncă și care nu au timp pentru a ajunge la un concert”, conchide Iacob Rotari, flautist.

Concertul de ieri s-a încheiat cu un after party, unde a fost invitat un DJ care a înfierbântat ringul de dans și unde oamenii au continuat să se simtă bine.

Activitatea și noutățile din cadrul proiectului pot fi urmărite pe paginile de Facebook și Instagram Moldovan National Youth Orchestra.

Taguri: #La La Play
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Ilinca Televca
Comentarii
  • Știri pentru tine