Luptătorul moldovean Victor Ciobanu s-a clasat pe locul 5 la Jocurile Olimpice de la Tokyo

ciobanu113-920×613

Luptătorul de stil greco-roman Victor Ciobanu obține cel mai bun rezultat de până acum în lotul Moldovei la Jocurile Olimpice de la Tokyo! Fiind debutant la cel mai mare eveniment sportiv de pe mapamond, sportivul de 28 de ani a ocupat un onorabil loc 5 după ce a înregistrat două victorii și două înfrângeri.

În meciul pentru medalia de bronz, elevul lui Mihai Cucul a cedat în fața rusului Serghei Emelin. Victor Ciobanu a demonstrat la aceste Jocuri Olimpice procedee spectaculoase, remarcate și de președintele Federației Internaționale de Lupte, Nenad Lalovic.

Victor Ciobanu s-a născut pe 7 octombrie 1992, în satul Vărvăreuca, raionul Florești

Palmares: bronz la CE de cadeți în 2009, bronz la CE de juniori în 2012, argint la CM de juniori în 2012, argint la Universiada Mondială în 2013, aur la CE U23 în 2015, bronz la CM printre studenți în 2017, aur la Europene în 2019 și argint în 2014, argint la Mondiale în 2018, bronz la Jocurile Europene în 2019.

Amintim că, la jocurile Olimpice din acest an, Moldova este reprezentată de 20 de sportivi. Sportivii calificați la JO sunt: Zalina Petrivskaya, Serghei Marghiev (aruncarea ciocanului), Dimitriana Bezede (aruncarea greutății), Lilia Fisikovici (maraton), Andrian Mardare (aruncarea suliței), Alexandra Emilianov (aruncarea suliței), Anastasia Nichita (lupte feminine), Victor Ciobanu (lupte greco-romane), Denis Vieru, Victor Sterpu (judo), Serghei Tarnovschi, Daniela Cociu, Maria Olărașu (canoe), Alexandra Mîrca, Dan Olaru (tir cu arcul), Tatiana Salcuțan, Alexei Sancov (înot), Elena Cîlcic, Marin Robu (haltere), Anna Dulce (tir).

Jocurile Olimpice de la Tokyo au loc în perioada 23 iulie-8 august 2021.

Vezi și:

(quiz) Ghicește la care discipline vor evolua sportivii și sportivele din Moldova la JO din Tokyo

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine