(foto) „Sincronizarea este decisivă.” Canoista Maria Olărașu, despre participarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo

Cover

Republica Moldova va fi reprezentată la Jocurile Olimpice din Tokyo (care trebuiau să fie organizate în 2020, dar au fost amânate din cauza pandemiei) de 20 de sportivi. Echipa #diez și-a propus să vorbească cu fiecare dintre aceștia și să afle cu ce emoții merg la competiție și ce așteptări au. În interviul de mai jos, îți propunem să o cunoști pe canoista Maria Olărașu. Tânăra va intra în competiție în data de 4 august la proba canoe dublu.

Maria Olărașu este originară din Mingir, raionul Hâncești. Acum nouă ani, a început să practice caiacul pe lacul din parcul La Izvor, iar peste doi ani (la vârsta de 14 ani) a trecut la canoe. „Pasiunea pentru canoe vine din dorința de a excela și din dedicarea totală ca să obțin cât mai multe rezultate bune în acest sport.”

Pentru tânăra canoistă toate victoriile pe care le-a obținut sunt memorabile și importante. Maria spune că în spatele fiecărui câștig stau multe ore de antrenamente și pregătiri. „Cea mai provocatoare competiție a fost cea din Szeged, unde am obținut calificarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo.”

La Jocurile Olimpice 2020, Maria participă alături de Daniela Cociu. Tinerele formează o echipă din 2016. „Cu Daniela suntem partenere de dublu și prietene. În acest sport este foarte important să ne înțelegem și să ne simțim, deoarece sincronizarea este decisivă. Ambele am muncit mult ca să ajungem până aici și vom continua să ne antrenăm ca să ajungem la rezultatul dorit.”

Maria și Daniela au cantonamente în Nishikawa. Este un cantonament obișnuit, antrenamentele sunt la fel ca cele precedente. „Mă bucură faptul că suntem primele fete care vor participa la Tokyo. Calificarea la JO este doar începutul, rezultatul dorit e să prindem finala și să luptam pentru medalie.”

Pentru Maria principalii susținători sunt antrenorii și familia ei. Sportivilor din lotul olimpic al Republicii Moldova tânăra le dorește un rezultat cât mai bun.

Canoistele vor intra în competiție în data de 4 august. AICI găsiți tot programul Jocurilor Olimpice și zilele în care vor evolua sportivii noștri.

Pe 26 iulie, Victor Sterpu va concura la 73 kg. El se va duela cu cubanezul Magdiel Estrada, care a participat și la Jocurile Olimpice din 2016.

Sportivii moldoveni Dan Olaru și Alexandra Mîrca se vor duela marți, 27 iulie în etapa 1/32.

Echipa #diez a creat un quiz în care te provoacă să ghicești la care discipline sportive vor evolua sportivii noștri.


Amintim că, la jocurile Olimpice din acest an, Moldova va fi reprezentată de 20 de sportivi. Sportivii calificați la JO sunt: Zalina Petrivskaya, Serghei Marghiev (aruncarea ciocanului), Dimitriana Bezede (aruncarea greutății), Lilia Fisikovici (maraton), Andrian Mardare (aruncarea suliței), Alexandra Emilianov (aruncarea suliței), Anastasia Nichita (lupte feminine), Victor Ciobanu (lupte greco-romane), Denis Vieru, Victor Sterpu (judo), Serghei Tarnovschi, Daniela Cociu, Maria Olărașu (canoe), Alexandra Mîrca, Dan Olaru (tir cu arcul), Tatiana Salcuțan, Alexei Sancov (înot), Elena Cîlcic, Marin Robu (haltere), Anna Dulce (tir). Jocurile Olimpice de la Tokyo sunt programate să aibă loc în perioada 23 iulie-8 august 2021.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine