DSE contează pe prudența maximă a cetățenilor în condițiile complicate ale vremii

Ninsoare

În condițiile avertizării meteorologice de condiții complicate ale vremii, izolat cu ninsori și ghețuș, Serviciul Protecției Civile și Situațiilor Excepționale atenționează cetățenii să dea dovadă de prudență maximă.

Pentru a evita situațiile dificile, persoanele sunt rugate să țină cont de avertizări și buletinele de știri. Atenționați sunt și conducătorii auto, ca să aibă mașinile echipate corespunzător condițiilor de iarnă, iar în portbagaj e necesar să fie nisip și lopată.

Cei care pornesc la drum e indicat să poarte haine călduroase, să ia un termos cu băuturi calde și să țină bateria telefonului plină, pentru apeluri de urgență. Odată cu temperaturile scăzute, pompierii reamintesc populației și despre pericolul incendiilor și a mersului pe gheața bazinelor acvatice.

Prudență maximă la utilizarea sobelor și aparatelor electrice de încălzit. Minorii și persoanele în etate să fie monitorizate, pentru a nu cădea pradă focului. Despre avertizarea meteorologică au fost informați Președinții Comisiilor pentru situații excepționale locale, raionale și municipale.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *