(foto) Polițiștii vor patrula în perioada caldă a anului pe motorete

img_4853
Foto:Zece motorete pentru Inspectoratul Național de Patrulare PC: Ministerul Afacerilor Interne

10 motorete de model „Lambretta” și 10 automobile de model ”Dacia Logan” au primit ieri, 24 ianuarie, polițiștii din cadrul Inspectoratul General al Poliției.

Cele 10 motorete au fost donate de către compania italiană Lambretta & Motom Electronics Group, iar automobilele au fost achiziționate de Ministerul Afacerilor Interne și transmise Inspectoratului Naţional de Patrulare al Poliției pentru dotarea Inspectoratelor de Poliție teritoriale: Cantemir, Şoldăneşti, Sîngerei, Ocniţa, Bender și Ialoveni. Costul total al donației companiei italiene este de circa 50.000 euro.

Toate mijloacele de transport au inscripțiile instituției în posesia căreia au intrat și vor fi echipate corespunzător domeniului de activitate.

Astfel, mașinile și motoretele vor fi utilizate la activitatea zilnică în locurile publice, acestea fiind niște mijloace de transport rapide și accesibile de reacționare promptă la solicitările cetățenilor, dar și de mărire a zonei de patrulare, inclusiv a locurilor greu de pătruns pentru echipajele auto sau pedestre.

Iurie Leancă a făcut și o glumă în contextul în care evenimentul a avut loc în ziua când temperatura aerului era de minus 10 Grade: „Omul gospodar îşi face vara sanie şi iarna car. Păi iata noi ne pregatim de cu iarnă cu motorete.”

Totodată, în decurs de 3 luni INP va instrui efectivul care va activa pe aceste unități de transport și va asigura echiparea corespunzătoare a acestuia.

Compania italiană, Lambretta & Motom Electronics Group, intenționează să deschidă o linie de asamblare a motoretelor și motocicletelor la Bălți, ce va duce la crearea a noi locuri de muncă.

1531720_821098237900898_2030999717_n
Zece motorete pentru Inspectoratul Național de Patrulare PC: Ministerul Afacerilor Interne
Cele 10 motorete reprezintă o donație din parte companiei italiene
Cele 10 motorete reprezintă o donație din parte companiei italiene Lambretta & Motom Electronics Group PC: Publika.md
Motoretele vor putea circula cu o viteză de până la 160 km/h
Motoretele vor putea circula cu o viteză de până la 160 km/h PC: Publika.md
1661983_821107044566684_200635223_n
10 automobilele noi pentru dotarea Inspectoratului Național de Patrulare și sectoarelor de poliție aflate în subordinea Inspectoratului General de Poliție PC: Ministerul Afacerilor Interne
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *