(doc) „Nu putem permite ca acest moment istoric să se irosească.” Europarlamentari români, scrisoare pentru Comisia Europeană

139669949_1504212813120666_7747333844843160017_o

Membrii delegației europarlamentare Renew Europe au adresat o scrisoare conducerii Uniunii Europene prin care cer ca instituțiile europene să adopte o politică adaptată situației speciale din Republica Moldova. Despre aceasta a anunțat pe Facebook europarlamentarul Dragoș Tudorache.

„Am semnat, împreună cu colegii mei din delegația europarlamentară USR PLUS, o scrisoare adresată președintei Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, și președintelui Consiliului European, Charles Michel, prin care le cerem ca instituțiile europene să adopte o politică adaptată situației speciale din Republica Moldova. Alegerile parlamentare care au avut loc duminică au transformat radical climatul politic de la Chișinău și au demonstrat că în acest moment există voință politică și populară pentru o apropiere rapidă și completă a Republicii Moldova de principiile și de valorile europene. Dar oricât de remarcabil pare acest gest excepțional, materializarea sa nu poate avea loc fără o atitudine corespunzătoare din partea instituțiilor europene. Republica Moldova are nevoie de ajutor rapid și clar, de un traseu prestabilit și de puncte finale bine determinate în parcursul său european. Dacă Uniunea Europeană nu acționează decisiv, îmi e teamă că pierdem una dintre marile oportunități istorice europene în care decizia populară va fi irosită, cu consecințe pe măsură”, a precizat eurodeputatul Dragoș Tudorache.

Potrivit lui, Republica Moldova are nevoie de un ajutor rapid și clar. Mai jos vedeți mesajul integral

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine