(video) I-am întrebat pe cei mai tineri candidați care va fi primul proiect de lege pe care îl vor propune

Untitled-1-920×501

În cadrul acestui proiect, stăm de vorbă cu cei mai tineri candidați la funcția de deputat din Moldova.

Peste 1 700 de moldoveni doresc să devină deputați, iar noi am discutat cu cei mai tineri dintre ei. Ne-am propus să descoperim tinerii atât din perspectiva ideilor, a viziunilor și a scopurilor pe care le au în legătură cu politica din Moldova, cât și din perspectiva valorilor, a preferințelor și a personalității lor.

În cadrul celui de-al doilea episod, aflăm cu ce idei au venit tinerii candidați în politică, care ar fi primul proiect de lege pe care l-ar propune și care sunt principalele probleme ale tinerilor, în opinia lor.

Vârsta tinerilor variază între 18 și 31 de ani, iar mai jos, vă prezentăm lista celor 11 candidați care au acceptat propunerea noastră de a participa în cadrul acestui proiect:
# Eșanu Elena, PDM, 2002 (studentă), numărul 70 în listă;
# Frunze Iuliana, PUN, 2002 (elevă), numărul 90 în listă;
# Socolan Petru, Puterea Oamenilor, 1999 (laborant), numărul 10 în listă;
# Sinchevici Eugeniu, PAS, 1999 (manager de proiect „Edison International”), numărul 53 în listă;
# Igor Bodean, PDCM, 1998 (jurist), numărul 33 în listă;
# Liutenco Vasili, PP „ȘOR”, 1997 (secretar OT), numărul 55 în listă;
# Mitriuc Laurențiu, Congresul Civic, 1997 (student), numărul 98 în listă;
# Cazacu Bogdan, PACE, 1996 (student), numărul 29 în listă;
# Bilețchi Vlad, AUR, 1994 (profesor), numărul 2 în listă;
# Cojocari Ștefan, DA, 1992 (consultant ANRCTI), numărul 32 în listă;
# Nikita Țurcan, PSRM, 1990 (specialist IT), numărul 35 în listă.

Pe 28 aprilie, Curtea Constituțională a declarat neconstituțională introducerea stării de urgență, lucru ce a dat undă verde președintei Maia Sandu să dizolve parlamentul. Ulterior acestei decizii, Maia Sandu a anunțat că a semnat un decret de dizolvare a parlamentului și că, în data de 11 iulie 2021, vor avea loc alegeri parlamentare anticipate.

Pentru alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie 2021, au fost înregistrați 23 de candidați electorali, dintre care un candidat independent, două blocuri electorale și 20 de partide. Pentru a vedea lista finală a tuturor partidelor/blocurilor/candidaților independenți înregistrați la CEC, accesează aici.

În cadrul episodului anterior, am aflat când cei mai tineri candidați au început să se intereseze de politică, cum au ajuns în acest domeniu și după ce criterii și-au ales partidul.

În următorul episod, urmează să îi întrebăm pe cei mai tineri candidați dacă ar legaliza marijuana, despre opinia lor în legătură cu comunitatea LGBT și după ce criterii apreciază oamenii.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine