PLR are acum reprezentanți și în Consiliul Municipal

190946678
Foto:Consiliul Municipal are un Partid nou în componența sa

Reprezentanții Partidului Liberal Reformator din Consiliul Municipal Chișinău sunt Vasile Grama, Veaceslav Bulat, care este şi preşedintele fracţiuniii, Igor Călin şi Teodor Cârnaţ.

Veaceslav Bulat a declarat, că a părăsit, pe 20 ianuarie, rândurile PL şi s-a alăturat PLR. Acesta a spus că fracţiunea PLR va veni în scurt timp cu un program de activitate, enumerând 7 domenii prioritare.

Reamintim că Partidul Liberal Reformator s-a format în urma scindării, la mijlocul lunii aprilie anul curent, a Partidului Liberal din Moldova în frunte cu Mihai Ghimpu. Şapte deputaţi din 12 ai fracţiunii parlamentare PL, doi miniştri, precum şi alţi fruntaşi ai formaţiunii, au constituit Consiliul de Reformare, au cerut convocarea unui congres extraordinar care să iniţieze procese profunde de reformare, inclusiv la nivel de conducere a partidului.

Acum PLR duce tratative cu Ion Sturza, pentru ca acesta să preia conducerea partidului.

Vom fi o fracţiune constructivă, nu venim în CMC să cerem proprietăţi. Nu avem afaceri şi businessuri de protejat. Venim ca să aducem plus valoare proiectelor aprobate. Elementul de expertiză de multe ori a lipsit în activitatea CMC şi noi venim cu acest aspect”, a adăugat Veaceslav Bulat.

Teodor Cârnaţ a spus că este timpul ca primarul general, Dorin Chirtoacă, să conştientizeze că este nevoie de a înainta candidaturi la funcţia de viceprimari. Orice numire în funcţie trebuie să fie făcută transparent, ca societatea să cunoască cine conduce municipiul Chişinău, transmite IPN.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *