Elon Musk anunță că Tesla nu va mai accepta plăți în Bitcoin. Anunțul a produs o prăbușire imediată a cotației acesteia cu 17 %

Elon Musk Visits Germany

Elon Musk anunță că Tesla nu va mai accepta plăți în Bitcoin, din cauza poluării produse de minarea criptomonedei. Anunțul a produs o prăbușire imediată a cotației acesteia cu 17 %, dar a revenit la un nivel de peste 50 000 de dolari, în tranzacțiile din Asia din această dimineață.

Anunțul a provocat scăderea Bitcoin de la peste 54 000 de dolari până la 45 000 de dolari, cea mai mică valoare de la începutul lunii martie, când a fost ridicat tot de un anunț al lui Musk, și anume că Tesla va accepta plata achiziției de automobile în criptomonedă.

Utilizarea bitcoinului pentru a cumpăra vehicule electrice Tesla a evidențiat o contradicție între reputația lui Musk de ecologist și utilizarea popularității sale pentru a sprijini criptomonedele, pentru că minarea acestora utilizează cantități uriașe de energie.

Criptomoneda este o idee bună la multe niveluri și credem că are un viitor promițător, dar acest lucru nu poate avea un cost mare pentru mediu”, a scris Musk pe Twitter. Acțiunile Tesla au scăzut și ele cu 1,25 %, pe o piață americană aflată oricum în corecție puternică.

Tesla a dezvăluit în februarie că a cumpărat Bitcoin în valoare de 1,5 miliarde de dolari, provocând o creștere de aproximativ 20 % a criptomonedei. Acum Musk spune că Tesla își va păstra deținerile de Bitcoin, urmând să revină la planul de a accepta plățile cu acesta imediat ce minatul monedei virtuale se va face pe surse verzi de energie.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine