Transportul maritim participă la reducerea CO2

EU-ship-smokestacks
Foto:Transportul maritim emană % din gazele cu efect de seră la nivel mondial. PC: econews.com.au

Proprietarii de nave maritime vor contribui la reducerea gazelor cu efect de seră. Ei vor monitoriza și vor raporta cantitatea eliminată de CO2. Acesta este un prim pas în reducerea CO2 emisă de transportul naval.

Emisiile generate de sectorul transportului maritim internațional în prezent reprezintă 4% din emisiile de gaze cu efect de seră din Uniunea Europeană. Dacă nu se iau măsuri, se preconizează că acestea vor crește în mod semnificativ în viitor. în asemenea condiții se vor submina eforturile realizate în alte sectoare de a reduce emisiile totale de gaze cu efect de seră ale UE.

Proprietarii de nave de mari dimensiuni ce folosesc porturile UE să monitorizeze și să raporteze emisiile anuale de dioxid de carbon (CO2) ale navelor. Un asemenea proiect legislativ a fost propus ieri la Bruxelles.

Siim Kallas, vicepreședinte al Comisiei Europene și responsabil cu mobilitatea și transporturile, a declarat în cadrul unui comunicat de presă: „Suntem conștienți că transportul maritim trebuie să contribuie la eforturile de reducere a emisiilor de gaze cu efect de seră, de preferință prin măsuri la nivel mondial, care sunt cele mai eficace din punct de vedere al mediului și viabile din punct de vedere economic”.

Taguri: ##diez
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *